Snyggt hårsvall med volymsprejer!
Snyggt hårsvall med volymsprejer! Foto: Shutterstock

Test av volymsprej - expertens 3 favoriter!

Även med tunt skandinaviskt hår kan du fuska till dig ett snyggt hårsvall. Allt du behöver är en volymsprej som appliceras i ett fuktigt eller torrt hår.

Här testar skönhetsredaktören tre favoriter.

Undvik att borsta och kamma håret när det är blött, då går det lättare av. Bäst är att låta ett sprött hår självtorka, men måste du föna det så böj huvudet och blås in luft underifrån och använd fingrarna för att reda ut håret. När håret är halvtorrt kan du använda en borste, men borsta och föna håret varsamt. Att borsta håret hundra gånger innan du lägger dig är ett gammalt knep för att få ett glansigt hår, ser du till att hårborsten kommer i kontakt med hjässan kickar du också i gång blodcirkulationen vilket ger en bättre hårkvalitet.

Gör så här: Använd schampo och balsam som ger volym och föna håret torrt, använd en rundborste och blås in värmen från fönen under borsten för att få volym. Kyl ner håret på borsten med kall fönluft så håller volymen bättre. En stor borste ger en slätare look, mindre borste en lockigare look. Avsluta med att fixera med hårsprej. 

Tips! Punktmarkera sprejen i en hästskoform runt hjässan, håll sprejen på lagom avstånd och massera in i hårrötterna. Du kan med fördel även kamma igenom håret innan du fönar det torrt.

TEST AV TRE VOLYMSPREJER

Body crafter, Wella

Naturlig känsla

Pris: Billigaste priset på denna volymsprej just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)   

Jag är en rätt flitig användare av olika volymsprejer och den här är en av de bättre jag testat. Den tynger inte ner, känns inte klibbig och ger håret en naturlig känsla. Håret känns skönt att ta i och frisyren ser även rätt okej ut dag två, då brukar jag få tvätta håret igen vilket jag slipper med den här.

Volumizing spray, Sisley

Stjärnstatus

Pris: Billigaste priset på denna volymsprej just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)   

Wow, det är inte bara priset som överraskar utan framför allt det naturliga resultatet! Ett par tryck av den väldoftande sprejen ger en volym som håller hela dagen och även dagen därpå. Funkar lika bra i ett handdukstorkat som i ett torrt hår. Har man som jag självfall får man fina lockar på köpet. Dryg och dyr, värd varenda krona om man har råd.

Volupt spray gel, Sebastian

Skakas först

Pris: Billigaste priset på denna volymsprej just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)   

Sprejdoseringen är inte den bästa, man får trycka ett par gånger och det krävs att innehållet skakas och blandas innan den appliceras. Det kan jag ha överseende med då håret får en skön stuns och man lätt kan föna upp eller krama upp en volym. Plus för en naturlig känsla.

Aktuellt just nu