Foto: Shutterstock

Test av hårinpackningar - experten guidar

Har ditt hår blivit torrt och slitet efter sommarens sol, vind och salta bad? En bra fuktboostad och vårdande hårinpackning eller mask ger tillbaka spänsten, lystern samtidigt som den dämpar frisset.

Skönhetsexperten testar tre olika.

Ett torrt och slitet sommarhår behöver regelbundna inpackningar, men det behöver också hanteras skonsamt med återfuktande schampo, tvätt i ljummet vatten och färre värmeverktyg. Eftersom blött hår är skörare än torrt bör man vara extra försiktig när det borstas efter tvätt.

Gör så här: Tvätta håret med ett detox-schampo som tar bort alla föroreningar och rester av stylingprodukter. Applicera sedan en fuktinpackning. Är håret extra torrt använd en hårinpackning en gång i veckan i cirka fyra veckor. Därefter kan du använda den varannan vecka.

TEST AV HÅRINPACKNINGAR

Structure repair mask, Maria Nila

Ha-begär

Tjock, krämig ofärgad konsistens som känns härligt kraftfull. Mitt torra, slitna färgade hår blev supermjukt, lättborstat och fick volym och glans, det blev varken flygigt eller tungt. Dessutom dryg, krävs bara en liten klick. Doften är en blandning av tropisk semester, vårblommor och samtidigt rent och fräscht.

Annons: Läs mer om hårpackningen och köp här! (extern länk)

OI hair butter, Davines

Mjukt & följsamt

Underbart kryddig doft och skön kon- sistens, håret blir mjukt, följsam och glansigt. Plus också för att mitt tunna hår känns tjockare. Innehåller vårdande Roucouolja som är rik på betakaroten. Kan absolut tänka mig köpa den igen.

Annons: Läs mer om hårpackningen och köp här! (extern länk)

Curl control masque, Keune

Dämpar frisset

Bäst är att håret blir mindre frissigt, inpackningen har en krämigt len konsistensen – den känns lite tung – så på mitt tjocka hår passar den bra. Däremot har jag svårt för doften som känns lite väl kemisk. Men den funkar om man vill lugna ner och återfukta ett grått, frissigt och tjockt hår.

Annons: Läs mer om hårpackningen och köp här! (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!