Hårtrassel?
1 av 2: Hårtrassel? Foto: Shutterstock
Då finns det gott om produkter som både återfuktar och boostar ditt hår!
2 av 2: Då finns det gott om produkter som både återfuktar och boostar ditt hår! Foto: Shutterstock

Bäst i test: 3 återfuktande hårprodukter

Ett frissigt och svårstylat hår behöver produkter som lugnar ner och håller ihop håret. Lösningen är sprejer och krämer som återfuktar samtidigt som hårstråna förseglas och blir helare.

Bästa tipset för att slippa trassel 

1. Kallt vatten

Lockar får mer stuns om håret får en sista sköljning i kallt vatten. Det kalla vattnet förseglar hårstrået vilket gör håret mindre frissigt, men också glansigare.

2. Handkräm

Blir håret frissigt under dagen? Smörj in händerna med en vanlig handkräm eller annan fuktkräm och krama hårlängderna så känns håret mindre trassligt.

3. Frisörbesök

Regelbundna klippningar var åttonde till tionde vecka ger ett helare hår med hårstrån som inte har kluvna och torra toppar.

4. Rätt produkter

Välj schampo och balsam anpassat till ditt hår och efterföljande produkter som ger kontroll, vård, styrka, volym och glans.

TEST AV TRE PRODUKTER

Detangling toning mist, Philip B

Mjukt och följsamt

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna produkt – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Trodde inte att den här spre-jen med bland annat äppelcidervinäger skulle funka på mitt porösa hår som blir lockigt när det är fuktigt ute. Den kändes liksom för lätt, men den gav ett fantastiskt resultat. Det känns som att hårstråna förseglas och frisyren håller ihop.

Boing Curl leave-in, Unite

Fina lockar

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna produkt – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Bara att krama in och kamma på fuktigt eller torrt hår, skönt att slippa skölja ur. Har man tunt hår tar man en liten klick, annars blir det för tungt – ett kraftigare hår behöver mer för att hålla ihop lockar och frissighet.

No.6 Bond smoother, olaplex

Dämpar friss

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna produkt – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Mitt hår är torrt och bångstyrigt och den här krämen håller ihop hårstråna bra. Den arbetas in i fuktigt, nytvättat hår som blir mindre frissigt och lättare att styla. Tyvärr doserar förpackningen lite väl mycket om man inte är väldigt lätt på handen.

Bonustips: Leave-in repair, Kevin Murphy

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna produkt – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En av mina klassiska favoriter i en lättapplicerad konsistens, en liten klick räcker för att hålla ihop topparna

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!