Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Stor guide: Här är höstens hetaste frisyrer

Vilka trender dominerar hårmodet i höst? Hälsoliv har pratat med Tindra Löfgren, frisör och skribent i branschtidninggen Frisör. Hon har superkoll på läget och delar här med sig av de hetaste klippningarna och färgerna just nu.

Tindra Löfgren är frisör och skribent.

Foto: Privat/Shutterstock (montage)

1 av 6

1. Sommartrenderna lever kvar

Vilka av sommarens trender kommer hänga kvar i höst?
– Pasteller och silvergrått är fortfarande säkra kort men till hösten tar de en ny skepnad i form av lite dovare nyanser. Balayage är en never ending story men kan anpassas till en mer höstig palett.
Finns det någon hårtrend som sticker ut lite extra?
– Definitivt glass hair! Vilket inte syftar på hårtypen med samma namn- en hårkvalité som är svår att såväl färga som klippa. Trenden, som har tagit över Instagram där stjärnor som Kim och Khloe Kardashian tagit täten med sina knivskarpa bobfrisyrer syftar på en spegelblank finish som påminner om glas.
– Glöm uppklippta hår då olika längder i håret tar bort den helblanka effekten. Här är det frisyrer klippta "rakt av" som gäller. Hårolja, anti friss-produkter, fön och plattång är dina bästa vänner för att skapa looken.
Klicka vidare för att läsa om kändisarna som kommer inspirera oss, hur de långa håren ska tämjas, korta frisyrer, hårfärgerna som gäller just nu och, självklart, herrfrisyrerna.
1 av 6