Slipp kliande hårbotten – med vårdande serum

En torr och kliande hårbotten förvärras av stress, uttorkande schampon och stylingprodukter. Starka mjällschampon gör oftast problemet värre, vårda i stället hårbotten med ett helande serum.

Torr luft, uttorkande schampon, varmt vatten, mediciner, dålig kost och stress är några faktorer som gör att huden i hårbotten blir torr och kliande. Skillnaden mellan mjäll och en torr känslig hårbotten är att mjäll är en svampinfektion som ger fjäll-liknande hudavlagringar medan en känslig hårbotten kliar och ger mer dammliknande hudavlagringar.

Marta Spizewska, kreativt ansvarig på Wella Norden, rekommenderar att vi tar hand om och ser på huden i hårbotten på samma sätt som vi huden i ansiktet.

Tips för en friskare hårbotten

1. Se till att hålla din hårbotten ren och återfuktad och använd dig av skonsamma och vårdande schampo och balsam, speciellt om du använder mycket stylingprodukter eller lider av håravfall. Använd gärna produkter som innehåller återfuktande panthenol.

2. Massera hårbotten och använd gärna produkter som stimulerar blodcirkulationen. Borsta håret varsamt varje kväll.

3. Peela hårbotten cirka en gång i månaden för att avlägsna gamla hudceller som lägger sig som en täckande hinna och hindrar huden från att ta till sig återfuktande och vårdande ingredienser.

LÄS OCKSÅ: Inpackningarna som räddar torrt och slitet hår

Renewing serum superactive, Davines

Pris: Billigaste priset på detta hårserum just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Det mjölkaktiga serumet går lätt att applicera utan att håret blir fett. Har masserat in det morgon och kväll under flera veckor, hårbotten känns balanserad, kliar mindre och håret följsamt. Om det är massagen eller antioxidanterna från spenat och maquibär spelar mindre roll – jag är supernöjd.

Extensioniste serum, Kérastase

Pris: Billigaste priset på detta hårserum just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

En nästan doftlös lite oljig konsistens som doseras med pipett direkt i hårbotten två gånger i veckan. Stärkande ceramider påstås boosta hårväxten och hårbotten, jag ser ingen skillnad på hårstrånas längd, men de känns definitivt spänstigare liksom hårbotten känns friskare. Kan tänka mig köpa det igen.

LÄS OCKSÅ: Stort test av hårolja och serum

Feed your sunshine serum, Yarok

Pris: Billigaste priset på detta hårserum just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Den oljeliknande konsistensen gör att serumet funkar bäst som en nattlig kur, håret blir fett och serumet behöver tvättas ur. Innehåller aloe vera, mineraler, antioxidanter och eteriska oljor som lägger sig som en skyddande hinna över huden – serumet känns rejält potent och har en väldigt stark doft vilket kan irritera en känslig hy.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!