Den här kvinnan fick den värsta allergiska reaktionen mot hårfärg...
... dag 1.
1 AV 2
Den här kvinnan fick den värsta allergiska reaktionen mot hårfärg...
Foto: Imgur
2 AV 2
... dag 1.
Foto: Imgur

Reaktion av hårfärg – se hennes förvandling

Var försiktig med hårfärgningsmedel och schampo.

De innehåller ofta ämnen som kan orsaka allergier.

Och då snackar vi inte lite rodnad eller lätt nästäppa.

Se hur ditt utseende kan förändras på några dagar – från änglalikt till groteskt.

Allergier blir allt vanligare, ju mer vi utsätter oss för onaturliga och giftiga ämnen. Till exempel kan processad mat med mycket tillsatser (e-nummer) orsaka kraftiga och ibland livshotande reaktioner i kroppen, liksom smink som innehåller allergiframkallande ingredienser.

Två produkter på skönhetsmarknaden som är särskilt kritiska när det kommer till allergirisk är hårfärg och schampo, som ofta är preparerade med starka konserveringsmedel. Inom en eller två dagar efter användning kan en känslig person få symptom i form av ansiktsrodnad och uppsvullnad av läppar och ögonlock – inte sällan till groteska proportioner.

Från pingla till "monster"

Så ha lite koll på vad du använder för hårvård. Svåra allergier kan komma smygande med tiden, ju mer du exponerar din kropp för kemiska behandlingar.

Sajten Elite Daily publicerar ett exempel på en kvinna vars ansikte genomgick en brutal förvandling från pingla till monster på bara några dagar.

Nu kan vi skratta åt de taffliga botoxassociationerna, eftersom det hela slutade väl. Men du vill inte vara med om detta.

 

LÄS OCKSÅ: Se upp för de farliga skönhetsprodukterna

LÄS OCKSÅ: Sminket som kan ge dig allergireaktioner