1 av 2 Foto: Shutterstock
Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd.
2 av 2: Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kan jag äta annorlunda för att få tjockare hår?

Finns det något man kan äta för att få bättre kvalitet på håret? jag har ganska tunt från början, men nu tycker jag att det blivit så risigt. En väninna säger att jag ska äta ägg och B-vitamin. Har du några bra tips?

/Marie-Louise

Dietisten Sofia Antonsson svarar

Det finns egentligen inget specifikt kostråd för att få starkare hår. Däremot är så klart ett bra och tillräckligt näringsintag viktigt. Vissa tillstånd kan också ge sämre hårkvalitet och göra så att man tappar hår. Exempelvis kan sköldkörtelproblem påverka, så det kanske kan vara bra att gå till din läkare och be dem att ta blodprover för att utesluta det och eventuella näringsbrister.

Fråga dietisten

Sofia Antonsson är kostrådgivare och dietist.

Skicka dina frågor till: dietist@expressen.se

Om allt ser bra ut tycker jag att du ska titta igenom din kost. Kan det vara något som felar där? Eftersom näringen är så viktig gäller det att fokusera på just de livsmedel som är näringstäta. Det är till exempel frukt, grönsaker, nötter, frön, bär och magert protein. Om det är svårt att få ihop kosten kan du prova ett multivitamintillskott under en period för att se om håret blir bättre. Det finns också specifika tillskott för just håret, de kanske kan vara värda att testa också.

LÄS OCKSÅ: Är det bra att dricka vin för att få i sig järn? 

LÄS OCKSÅ: Går man upp i vikt av lightläsk? 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Halva priset på ToppHälsa! 5 nr för endast 139 kr. Köp nu!