Frisören Elin Johansson: ""Hair-contouring" är hetare än någonsin".
1 av 3: Frisören Elin Johansson: ""Hair-contouring" är hetare än någonsin". Foto: PRIVAT / PRIVAT
2 av 3
Kylie Jenner.
3 av 3: Kylie Jenner. Foto: /REX/SHUTTERSTOCK

Höstens hetaste frisyrer! Experten om årets trender

Sugen på förändring?

Här tipsar frisören och bloggaren Elin Johansson om årets hetaste hårtrender - både för långt hår och korta frisyrer. Hon avslöjar även höstens hetaste hårfärg.

– 90-talet är tillbaka och "Hair-contouring" är hetare än någonsin, säger Elin till Hälsoliv.

En fräsch klippning eller en ny hårfärg kan lyfta vilken look som helst.

Efter sommaren är det många som är på jakt efter förändring, därför lät vi frisören Elin Johansson trendspana inför höst- och vintersäsongen.

Vilken blir din favorit?

LÄS OCKSÅ: Frisyrer 2017 - experten tipsar om årets trender 

Vad är hett inom korta frisyrer hösten 2017?

Modellen och skådisen Cara Delevingne. Foto: / Domine Jerome/ABACA / Stella Pictures

För korthåriga finns det en frisyr som aldrig tycks gå ur tiden: Pixieklippningen med en kort, kort och spretig lugg som ligger mot pannan är fortsatt årets hetaste för den som vågar. Även den djupa snedbenan tillsammans med en lång sidlugg är riktigt inne i höst.

– Den klassiska boben där ena sidan läggs bakom örat syns mycket på kändisarna. Både Cara Delevingne och Kristen Stewart snaggade av sig håret i början av året och det verkar som att den trenden fortfarande håller sig trendig, säger Elin Johansson.

Elin Johansson

Elins blogg hittar du här.

Instagram: @styleelin

Vad är hett för oss med långt hår?

Modellen Rosie Huntington-Whiteley Foto: Shutterstock

Elin utnämner modellen Rosie Huntington-Whiteleys frisyr till 2017 års absolut snyggaste. Det är en lob med snedbena, frisyren är uppklippt och en blandning av långa och korta delar.

– Generellt för långa frisyrer så gäller det att klippa upp håret mer, de långa längderna är förbi nu till hösten. Den uppklippta känslan förstärks med ljusare slingor och något mörkare botten, säger hon.

LÄS OCKSÅ: 5 hårmisstag som gör att du ser äldre ut 

Vilken hårfärg ska jag satsa på 2017?

90-talet är tillbaka och så kallad "Hair-contouring" är hetare än någonsin. Contouring har länge varit hett inom sminkvärlden och innebär att du framhäver eller döljer vissa delar av ditt ansikte med hjälp av makeup. Samma princip gäller för frisyrer och färgning.

Elins tips är att blondinerna ska ta fram de tunna slingorna mot ansiktet som då färgas ljusare än resten av håret. Brunetter bör tänka ungefär likadant men använda sig av toner som mer närmar sig honung.

– En annan färg som verkligen kommer att blomma ut är den mörkfärgade mahogny/plommon färgen, säger hon och fortsätter:

– I USA har färgen ”Blorange" kommit upp på tapeten, det är en blandning av Warm peach och strawberry blonde - den ser jag mycket fram emot, säger Elin Johansson.

KÖP HÄR: Styla med ekologiska produkter – erbjudande från webbshopen Happy Green i samarbete med Hälsoliv

https://www.instagram.com/p/BYlm5R1gUoh/?tagged=blorange

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!