Härliga tider för den lekfulla. Hösten 2020 bjuder på färgstarka slingor, hockeyfrillans återkomst och mönstrade sjalar.
Härliga tider för den lekfulla. Hösten 2020 bjuder på färgstarka slingor, hockeyfrillans återkomst och mönstrade sjalar.

Höstens frisyrtrender 2020 – våga allt eller inget

Håll i er! Höstens frisyrtrender 2020 är här. 

Nu är hockeyfrillan tillbaka – i en mer modern och uppklippt tappning. 

Vill du klippa kort ska du satsa på helsnaggat. Vill du satsa på färg är pantonegröna block fortfarande det trendigaste du kan ha. 

Och dåliga hårdagar räddar du med en mönstrad sjal!

Balayagens dagar är räknade. Hösten 2020 handlar inte så mycket om milda toner och mjuka slingor. Det är antingen eller: Kort ska vara riktigt kort. Slingor ska sticka ut – eller så kör du inga slingor alls och färgar hela håret i en enda färg. 

Vi har pratat med frisören Chris Olsson, på Björn Axén, som har koll på höstens hårtrender:

– Det är en salig blandning av 70- och 90-tal som är starkt tillbaka trendmässigt den här hösten, säger hon. 

Hockeyfrillans återkomst

Miley Cyrus är en bra förebild frisyrhösten 2020. Hon om någon bär upp den moderna varianten av hockeyfrillan.

En hel del av vårtrenderna får hänga med in på hösten. Gardinluggen inte minst, som fortsätter vara precis lika inne. Men vi kommer även få se mer av den så kallade mikroluggen. 

– Tänk dig pixielugg, både till långa och korta längder. Det jag märker på salongen är att folk vågar mer, man vill ha mer frisyr, säger Chris Olsson. 

– Sen har vi ju hockeyfrillan som är tillbaka, en väldigt uppklippt, modern version. Det kan vara skitsnyggt. Kolla på Miley Cyrus till exempel. 

Benan fortsätter också att vara viktig – oavsett frisyr, hårlängd och kön. 

– Det ska vara mittbena och den ska vara knivskarp och superrak, säger Chris Olsson. 

Om du funderar på att klippa kort – då är det läge att våga en rejäl snaggning. Foto: Shutterstock

Höstens färgtrender

Chris Olssons och Björn Axéns trendspaning har landat i ledordet ”vård”. Den här hösten är välklippt hår, med fräscha längder och snygga toppar viktigare än någonsin. Det går också i linje med den helfärgade trenden.

– Välj en färg. Helt mörkbrunt, platina, svart eller henna. Håret ser ofta väldigt fräscht, blankt och fylligt ut om man väljer helfärg, säger Chris Olsson. 

Men den som tycker att det känns för tråkigt finns mer färgsprakande alternativ som är minst lika trendiga. Vad sägs om en variant på Cruella de Villes motsatsfärger till exempel. Eller ta en titt på Billie Eillish som är en riktig stilförebild hösten 2020. 

– Men det är inte vilken grön färg helst som är inne, det är pantonegrön 3507 som är så poppis. Tidigare har det varit mycket rosa och lila. Nu är det starkare färger och man kan färga in dem på ett lekfullt sätt, i block i stället för slingor. I benan på ett coolt sätt eller ute i topparna, säger Chris Olsson. 

Brittiska Stylist.co.uk lyfter den riktigt iskalla vita färgen som en av höstens absoluta trendfärger. De höjer dock ett varningens finger - det här är inget färgval för den som inte är beredd att lägga både tid och pengar på att hålla färgen snygg. 

https://www.instagram.com/p/B58l35GgFJT/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/CCtQX70gPZ7/?utm_source=ig_web_copy_link

Styling hösten 2020

Stylingen hösten 2020 är minimalistisk. Helst ska du förmedla en känsla av att du bara kommit ut ur duschen och låtit håret självtorka. Spännen och diadem blir inte lika hett, i stället ska du satsa på en mönstrad sjal, enligt Chris Olsson. Knyt som ett huckle som mormor, eller vira den chict runt huvudet à la amerikansk filmstjärna på 60-talet. 

– Volymen ska vara omvänd. Platt upptill och fyllighet nere i topparna. En klassisk bob och lob i nytolkning, rakt avklippt. Den som har tunnare hår kan med fördel satsa på en sådan bob, en kort variant som är rejält avklippt ovanför haklinjen, det kommer maximera volymen, säger Chris Olsson. 

En annan stylingtrend är wetlook. Den fixar du antingen med gel i blött hår som du kammar till rätt form och som du sen låter självtorka. 

– Men man kan också använda hårspray i torrt hår, då blir det inget kladd. Använd en lite blötare hårspray som är så hård som möjligt och våga spreja jättemycket, säger Chris Olsson. 

Wetlook är lika snyggt på långt som kort hår! Foto: Shutterstock
https://www.instagram.com/p/CCyRe54Khr2/?utm_source=ig_web_copy_link

REDAKTIONEN TIPSAR: Hårsprej som fixar din wetlook

Kevin Murphy Strong Hold Session Spray
Fast och viktlösspray som inte tynger ner håret. Ger både stadga och glans.  
Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Schwarzkopf Osis+ Session Extreme Hold Hairspray
Ger väldigt bra stadga men är ändå lätt att borsta ur.
Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Björn Axén Megafix Super Strong Hold Hairspray
Ger en extra stark fixering av frisyren.
Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

 

LÄS OCKSÅ: Lufttorka eller blåsa håret? Vad är egentligen bäst 

LÄS OCKSÅ: Tvättar du håret fel? Frisören om vanliga misstagen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!