Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skäm bort håret med en bra inpackning. Här är några av årets bästa.Skäm bort håret med en bra inpackning. Här är några av årets bästa.Skäm bort håret med en bra inpackning. Här är några av årets bästa.
Skäm bort håret med en bra inpackning. Här är några av årets bästa. Foto: Shutterstock

Hårinpackningar som räddar torrt hår

Känns hårstråna slitna och lockarna torra? En bra hårinpackning eller mask kan motverka frisset och ge glans och fukt till håret.

Här testar vi hårinpackningar och ut

Healing moisture moi moi hair masque, Lanza

En härlig och krämig hårinpackning med stark, nästan godisaktig doft. Keratin,  tamanuolja och kukuinötolja ska stärka och reparera håret samtidigt som det tillför fukt. 

Masken ska funka för alla hårtyper, men lovordades särskilt av testarna med tunnare hår, då den får håret att kännas fylligare utan att . 

Masken kan användas i både blött och torrt hår.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk

Argan hair therapy pre-schampoo elasticising hair treatment, Superdrug

Till skillnad från den vanliga inpackningen ska argan-masken från brittiska drugstoremärket Superdrug appliceras innan schampo. 

Det är en krämig inpackning med fräsch doft, men det väger inte riktigt upp för de 20 minuter som man ska låta den sitta i. Förpackningen är färgglad och lekfull, men det här med skruvlock går inte riktigt hem hos testarna - det känns både onödigt kladdigt och ohygieniskt.

Inpackningen lovar ökad elasticitet och styrka. En testare med typiskt skandinaviskt hår upplevde att håret kändes mjukare, tjockare och friskare, medan en testare med lite tjocka hår inte upplevde någon större skillnad.

Pris: Här kan du beställa inpackningen

Repair deep conditioner, Björn Axén

Ett reparerande och djupverkande balsam som med ingredienser sm arganolja och proteiner dubbeljobbar som inpackning. Den kommer i en smidig tub med matt yta, vilket fick testarna tyckte var smidigt. 

Doften är söt och lite karamellaktig och produkten är krämig och rik, så det behövs inte mycket för att täcka in varenda litet hårstrå.

Verkningstiden på tre minuter tilltalade testarna. Två av dem upplevde att håret kändes fylligare och mjukare efteråt, medan den tredje inte tyckte att inpackningen redde ut tovorna ordentligt på så kort tid.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

Masque, Mr. Smith

Vegansk och sulfatfri inpackning med marulaolja och mangosmör som ska återfukta och stärka skadat hår. Inpackningen kommer i en fin kartong med guldtryck. Lyxigt, men inte särskilt miljövänligt, tyckte en testare.

Väl i duschen insåg dessutom samtliga testare att själva tuben saknade instruktioner - de stod skrivna på kartongen.

Men trots detta irritationsmoment var inpackningen till belåtenhet. Doften upplevdes som lyxig, konsistensen var tjock men samtidigt lätt att applicera, och håret kändes lent och lätt att reda ut efteråt.

LÄS OCKSÅ: Hårinpackningar för skadat och färgat hår – här är bäst i test (DAMERNAS VÄRLD)

Grow strong fortifying mask, Garnier Fructis

Det här är en budgetinpackning som funkar när det krisar. Den är inte särskilt vårdande, men innehåller silikoner som får håret att se glansigt ut och kännas mjukt för stunden.

Inpackningen doftar starkt av äpple, lite för starkt tyckte vissa, medan andra uppskattade fräschören.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

Feed your moisture, Yarok

En krämig och lyxig inpackning i en förpackning som känns lite... apotekig. Masken är ekologisk och en del av företaget vinst går till att rädda regnskogen i Amazonas. Men hur står den sig gentemot andra produkter?

Svaren var olika. Inpackningen ska stärka håret och fungerar på alla hårtyper. En testare med blonderad, skandinaviskt hår älskade den feta konsistensen, och märkte verkligen skillnad på håret efteråt. Den fungerade även bra på lockar. Men en testare med rakt, obehandlat hår upplevde ingen skillnad alls. 

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

Honey treasure mask, Garnier Respons

En budgetklassiker vars doft får en att vilja plocka fram en sked. Honey treasure mask luktar precis som namnet förtäljer och har en krämig yoghurtlik konsistens. Masken appliceras i blött hår och ska sitta i tre till fem minuter för att ge resultat.

Den utlovar glans och styrka till håret. Något som testarna var nöjda med. 

Ett extra plus för det förmånliga priset.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

H’Suan wen hua, Lush

Svår att uttala, men en räddning för skadat och torrt hår! Färska ägg, banan och avokado utgör grunden i den här behandlingen, som ska appliceras i torrt hår.

Rekommenderad tid är 20 minuter, men det går även att sova i inpackningen - vilket en testperson provade. Resultatet? Ännu bättre! 

På minussidan låg förpackningen, den något rinniga konsistensen och den starka doften. 

Värt att tänka på: Inpackningen kommer med ett bäst före-datum, så man får skynda sig att använda upp den.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

True soft masque, Maria Nila

Med arganolja som grund ska den här veganska hårmasken från svenska Maria Nila både ge fukt och värmeskydd men också hjälpa till att bevara färgat hår.

Masken går att använda som en snabbverkande treminuters-kur eller under en längre stund.

Inpackningen doftar gott och känns lyxig när man applicerar. Dock upplevde två av testarna att masken var svårt att skölja ur helt, vilket lämnade håret fett.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

Naturaltech Nourishing hair building pak, Davines

Davines produkter brukar lukta gott - det var en av faktorerna som gjorde att deras hårolja fick högsta betyg. Den här gången delade doften folk i två läger - doften förde tankarna till ”en fräsch mans badrum”. 

Inpackningen är fri från parabener men innehåller uppbyggande keratin och omega 9. Med tio minuters verkningstid lovar den glans och mjuka lockar - även på de torraste och mest skadade håren.

Och den höll vad den lovade, tyckte samtliga. Längder och toppar blev lena och såg fräschare ut efter användning.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

Hydrate me masque, Kevin Murphy

En fantastisk inpackning, tyckte panelen. Håret blev mjukt och följsamt efter en användning, men vid upprepad användning blev resultatet ännu bättre. Visst är det såg att en klippning är det enda som biter på kluvna toppar, men testarna tyckte ändå att nattljusolja och nyponolja levererade. Håret blev mindre torrt och såg nyfriserat ut efter några omgångar med masken.

Produkten luktar gott – nästan lite unisex – och eftersom den kommer i en pumpflaska var den lätt att applicera utan kladd eller risk för läckage.

Verkningstiden var överkomlig -  fem till tio minuter - och den var lätt att skölja ur.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

7 seconds mask, Unite

Namnet till trots är det här inte en blixtsnabb kur - den har en verkningstid på tio minuter. Något missvisande, tyckte testpanelen. Men resultatet var ändå till belåtenhet.

Inpackningen är extremt fet fuktbomb! Maxad med både keratin och ricinolja och sheasmör utlovar den glans, fukt och reparation till skadat och torrt hår. 

Över lag en bra hårkur med god doft, tyckte testarna. Men håret kändes något fett efteråt.

Annons: Billigaste priset på denna hårinpackning just nu – se Prisjakt (extern länk)

Så gick testet till

Inpackningarna har testats av en grupp av personer med olika hårkvalitet och hårtyp. Varje produkt har testats av tre personer. Betyget är baserat på de samlade omdömena av produkterna.