Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Frisyrer

Publicerad 14 mar 2015 07:00

Frisyr med utväxt - så färgar du lätt över den

Så färgar du utväxt och hår à la Vidal Sassoon.

Så färgar du utväxt och hår à la Vidal Sassoon.

Frisyr med färg är finfint.

Men när håret börjar växa ut är det något mindre snyggt - den när gamla färgen som syns intill den nya.

Med lite tålamod och övning trollar du själv bort utväxten.

Så gör du - steg för steg.

√ Borsta igenom håret och dela in det torra håret i tunna slingor – ta hjälp av penselskaftet om det medföljer en pensel.

√ När färgblandningen är klar börjar du applicera färgen på den ena sidan av mittbenan som kammats från mitten av pannan mot hjässan. Doppa penseln i färgblandningen, skrapa bort färgen som hamnat på baksidan av penseln mot skålens kant. Då har du en sida med färg och en utan vilket ger rena snygga appliceringar. Har båda sidorna färg kommer det mer färgmassa på håret vilket gör att färgen kommer längre och längre ut på hårlängderna.

 

I bildspecialen här hittar du produkter till hemmafärgning

 

√ Tänk på att ta rikligt med färg så att utväxtens alla hårstrån täcks. Det krävs att du är försiktig så att du bara får färg på utväxten.

 

√ Tryck färgsidan av penseln på utväxten så att färgen täcker hårstråna, doppa penseln igen och arbeta metodiskt genom benans ena sida. När du nått benans slut, vanligtvis mitt på hjässan, gör du en ny bena några millimeter vid sidan. Upprepa processen metodiskt i benor på varannan sida utifrån startbenan till dess du har täck utväxten på båda sidorna av pannan mot hjässan och ner mot hårfästet i kant med öronen. Masserar in färgen försiktigt längs med hårfästet och tinningarna med hjälp av fingrarna så att allt utväxt hår blir täckt.

 

OBS!Färg på huden tas bort med en bomullstuss fuktad med lite tvål och vatten.

 

Har du någon som hjälper dig att färga utväxten på bakhuvudet går det lättare. Om inte kammar du genom håret och sätter upp det med hjälp av en hårklämma på bakhuvudet. Separera sedan håret i en vågrät linje längst ner vid nacken och applicera färgen på samma sätt som du gjorde tidigare, ena färgsidan av penseln trycks på utväxten. Lirka loss ytterligare en vågrät linje och fortsätt till dess du täckt hela utväxten med färg. Ställ en timer på den tid färgen ska verka enligt produktbeskrivningen, följ sedan beskrivningen steg för steg.

 

Tips!
Saknar du pensel kan du ta en vanlig bakpensel och klippa av stråna så att den blir lagom styv.

 

Av Elisabet Garcia Dahlbäck

Relaterat