Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Frisyrer

Publicerad 12 maj 2018 19:00

Frisören Lee Stafford: Så får du mer volym i håret

Vilken är årets stora hårtrend? Vilken frisyr kommer man alltid undan med och hur får man riktigt bra volym i håret?

Hälsoliv har träffat Frisören Lee Stafford. 

Han delade med sig av både stylingknep och trendspaning.

Hälsoliv fick möjligheten att träffa brittiska kändisfrisören Lee Stafford, kanske mest känd för sin serie med rosa kokosdoftande hårvårdsprodukter. Här berättar han om vilka trender vi kommer se mer av 2018 och framåt och tips på hur du hittar frisyren som passar dig.

Trendigaste frisyrerna 2018

Vilka trender kommer vi se mer av i år?

– Det är en miljonkronorsfråga! Jag tänker att många trender kommer och går, men att de riktigt stora håller i sig i decennier. De senaste tio åren har det var lockar som gällt – det är livfullt. Decenniet innan dess var det rakt som var grejen. Rakt kommer alltid vara en trendig klassiker. Titta på Kim Kardashian, hon har rakt hår och det ser fantastiskt ut. I det gamla Egypten hade man rakt hår och jag slår vad om att det kommer vara en klassiker i många år framöver.

Så vad blir nästa stora trend?

– Jag tror att vi är på väg mot mer lockar. Inte vågor utan riktigt krulligt, som Beyoncés lockar. 

En mer naturlig look alltså?

– Ja, vi har gått ifrån de glammiga frisyrerna. Nu är det mer naturlig textur och det ska inte se ut som att man ansträngt sig. När man ser tillbaka på det här årtiondet så kommer det ha handlat om lockar. Men ja, om man visste vad som blir nästa stora trend så skulle man vara miljonär.

Men lockar är inte det enda i hårväg som är trendigt i år. Här har Hälsoliv samlat 2018 års hetaste frisyrer.

LÄS OCKSÅ: Marshmallowhår är vårens stora frisyrtrend

Frisyrerna som aldrig blir otrendiga

Trender kommer och går, men vissa frisyrer består. Om du vill ha en frisyr som aldrig kommer bli omodern finns det några säkra kort, enligt Lee Stafford.

– The bob. Bobben kommer alltid att vara en klassiker. Pixien, du vet Mia Farrow-stilen, är också tidlös. 

De senaste åren har det varit inne med den axellånga lobben. Är den på väg ut?

– Även den långa bobben är en klassiker både hos unga och mogna kvinnor.

Lee Stafford: Frisyren ska passa individens olika behov

Hur vet man vilken frisyr som passar en? När det kommer till färg spelar hudton stor roll, och när det kommer till klippning och styling brukar många frisörer ta hänsyn till ansiktsformen.

Men det är inte allt.

– Jag har med tiden insett att mycket handlar om livsstil. Som frisör kan jag ge en kund den snyggaste frisyren någonsin, men det blir inte bra om det inte passar in i personens vardag, säger Lee Stafford.

Är du en sportig person? Har du glasögon? Hur mycket tid kan du lägga på styling? Är det något drag du vill framhäva? Det finns många frågor en frisör borde ställa.

– Se till att ha tid att konsultera med din frisör. Är det drop in? Gå inte dit på helgen - då har de inte tid. Det är upplagt för katastrof. Satsa i stället på att gå dit tidigt i veckan, säger Lee Stafford.

– Ta med en bild till frisören. Många tycker att det är pinsamt, men det är guld värt. En bild säger mer än tusen ord, eller hur? Visa bilder på vad du gillar och inte gillar.

LÄS OCKSÅ: Hitta rätt frisyr för din ansiktsform