Skönhetsbloggerskan Lucy Aitken Read har skrivit en hel bok om ämnet. "Happy Hair" handlar om hennes lyckade försök att sluta med schampo och balsam.
Lucy Aitken Reads.
1 AV 2
Skönhetsbloggerskan Lucy Aitken Read har skrivit en hel bok om ämnet. "Happy Hair" handlar om hennes lyckade försök att sluta med schampo och balsam.
Foto: Instagram
2 AV 2
Lucy Aitken Reads.
Foto: Instagram

Därför har Lucy inte tvättat håret på tre år

Lucy Aitken Read, 32, har inte använt schampo på nästan tre år.

Och aldrig tidigare har hon haft så tjockt och vackert hår.

– Jag kommer aldrig mer att använda schampo igen! säger den uppmärksammade bloggerskan till Expressen.

Efter att ha tagit del av en rapport som berättade om alla gifter som kvinnor sätter på sina kroppar bestämde sig Lucy Aitken Read för att kasta i alla fall schampo- och balsamflaskorna. Det är nu snart tre år sedan.

– Jag var nyfiken på historier jag hört där håret börjar tvätta sig själv till slut, och ville se om det stämmer. Jag ville också prova det av ekonomiska skäl för mina bloggläsares skull, säger hon till Expressen.

"Sparar över 700 kronor per år"

Lucy har räknat ut att lagom till att hon blir pensionär kommer hon och hennes familj ha sparat ihop till en resa, utan att ha gjort något avkall. Och då har de ändå haft en väldigt låg månadskostnad på hårprodukter.

– Vi använder nu endast vatten och sparar över 700 kronor per år, skriver Lucy på sin blogg. Det låter inte som en stor sak, men när vi blir gamla kommer vi att kunna åka på en lyxig 40 000 kronors- kryssning.

Känns håret aldrig smutsigt eller luktar illa?

– Aldrig någonsin luktar det eller känns smutsigt! Varannan vecka brukar jag fräscha upp håret med ett ägg eller citron eller något annat naturligt.

Hur länge till tror du att du kommer fortsätta?

– Jag kommer aldrig, aldrig mer att använda schampo igen. Mitt hår är friskare än det någonsin har varit förut, det blir aldrig fett och jag sparar massor av pengar. Jag är fast i detta för resten av mitt liv.

Läsarna positiva

En av hennes läsare, signaturen ”Breanna”, har samma positiva erfarenhet. Hon berättar hur hon använt bikarbonat i åtta månader: "Jag fick en kliig och irriterad hårbotten när jag använde schampo. Men sedan jag blev gift-fri har det slutat klia och håret är friskare. Jag tycker också att min naturliga färg ser mer levande ut. Min man och barn hade eksem båda två men sedan hela familjen blivit giftfria har även deras eksem försvunnit. Det bästa vi någonsin gjort”.