Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Frisyrer

Publicerad 6 jul 2019 06:00

Bäst i test: Volymgivande schampo och balsam

Få liv i platt och tunt hår med schampo och balsam som ger volym.

Få liv i platt och tunt hår med schampo och balsam som ger volym.

Foto: Element5 Digital / Unsplash

Tjockare hårstrån och volym utan att behöva tumma på glans och välmående.

Hälsoliv har testat volymgivande schampo och balsam.

Här är fem favoriter.

Det typiskt nordiska håret är tunt och består av många fina hårstrån. Inte de bästa förutsättningarna för naturlig volym, precis. Men om man är ute efter ett svall som ser tjockt och omfångsrikt ut går det att ordna. 

En lätt tupering kan få hårstråna att lyfta, men kanske inget man vill utsätta barret för på daglig basis, då det sliter på håret. Dessutom är det lätt att det ser trassligt ut.

Då är ett volymgivande schampo att föredra, tillsammans med ett balsam som inte tynger ner. Hälsoliv har testat och betygsatt produkterna som utlovar just detta.

Volume & care shampoo & conditioner, Idun minerals

Annons: Köp schampo från Idun minerals här (extern länk)

Annons: Köp balsam från Idun minerals här (extern länk)

100 procent veganskt volymgivande schampo och balsam anpassat för tunt och fint hår. Samtidigt som håret får sig ett lyft från rötterna hjälper produkterna, infuserade med ärtprotein, till att vårda och återfukta längderna. Schampot är härligt löddrigt, rengör på djupet och håret känns fräscht och lätt efter tvätt. Balsamet är lite svårt att dosera rätt – det behövs rätt mycket för att reda ut håret men lämnar håret mjukt och inte frissigt. Både schampo och balsam är svagt parfymerade. 

Care absolute volume shampoo & conditioner, Keune 

Annons: Köp schampo från Keune här (extern länk)

Annons: Här hittar du balsamet från Keune (extern länk)

Minimalistiskt designade flaskor med praktisk flippkork. Med provitamin B5 och veteprotein ska de ge volym åt normalt till fint hår. Schampot doftar ljuvligt och inte för stark. Det är milt rengörande och det krävs därför två schamponeringar för att få upp ett lödder, och för balansens skull är schampoflaskan större än balsamet. Produkterna är lätta att skölja ur och håret enkelt att borsta igenom efteråt. Och visst får håret lite mer volym, även om det inte är va-va-voom.

Body luxe volumizing shampoo & conditioner, Joico

Annons: Köp schampo och balsam från Joico till paketpris här (extern länk)

En fullträff som ger både volym och glans! Joico:s body luxe-serie får hårstråna att svälla samtidigt som balsamet, ett ljuvligt krämigt sådant, gör håret mjukt och mer lätthanterligt. Att håret inte förvandlas till ett frissigt ris är antagligen en kombo av balsamet och det faktum att schampot är skonsamt rengörande. Att det luktar lite frisörschampo förstärker det lyxiga intrycket. Plus för att det även är färgbevarande.

LÄS OCKSÅ: Frisören Lee Stafford: Det här är de fem vanligaste hårmisstagen

Infusions don't apologize volumize shampoo & conditioner, Ikoo

Annons: Köp volymschampo från Ikoo här (extern länk)

Annons: Köp volymsbalsam från Ikoo här (extern länk)

K-beauty-vibbar, men från Tyskland. Flaskorna känns lite roliga och retro med ett illustrerat kvinnoansikte med tiderna tätaste ögonfransar och plutmun. Här utlovas volym till sprött och tunt hår, men inte på bekostnad av uttorkade längder och kluvna toppar. Bomullsmjölksextrakt och antioxidanter gör håret fylligt men lätt att borsta ut. Innehåller varken silikoner, parabener, sulfater, paraffin eller artificiella färgämnen. Dessutom är det veganskt!

Bigger, fatter, fuller shampoo & conditioner, Lee Stafford

Annons: Köp schampo och balsam från Lee Stafford här (extern länk)

Annons: Köp balsam från Lee Stafford här (extern länk)

Ett trevligt schampo och balsam som gör håret lent, följsamt och som faktiskt adderar lite volym. Dock luktar serien mycket och något maskulint. Håret doftar intensivt i flera dagar efter man har tvättat det. Konsistensen är ganska rinnig, men det räcker med en liten klick för en schamponering. 

LÄS OCKSÅ: Frisörens tips för mer volym i håret