Gör som kändisfrisören Lee Stafford - så här fixar du volymen i håret

Bäst i test: Volymsprej som ger fylligare hår

Ett tunt hår som ligger platt efter huvudet är ett vanligt skandinaviskt fenomen. Lösningen är att styla håret med utfyllande mister och sprayer som gör håret fylligare med mer volym.

Ett skandinavisk tunt hår ligger ofta platt runt ansiktet och nära huden, håret kan vara tunt och ändå ha många hårstrån – då är det lätt att styla till en snygg frisyr. Stylingprodukter som ger volym kan göra håret fylligare med mer stuns, till exempel schampo, balsam, mousse, mist, sprej. 

Gör så här:

Punktmarkera med små doser volymspray eller mist nära hårbotten i en hästskoliknande form på hjässans krona. Föna håret torrt, använd en rundborste och blås in värmen från fönen under borsten för att få volym, eller använd en varmluftsborste. En bra fön har både kall och varm luft, fixera håret du precis har fönat med den kalla luften så håller stylingen bättre.

Tips! Att borsta håret hundra gånger innan du lägger dig är ett gammalt knep för att få ett glansigt hår, ser du till att hårborsten kommer i kontakt med hjässan kickar du också i gång blodcirkulationen vilket ger en bättre hårkvalitet. Foto: Shutterstock

Volu hair mist, Davines

”Fyller ut naturligt”

Annons: Hitta bästa priset på Davines Volu hair mist just nu – se Prisjakt (extern länk)

Transparent sprej med en mild härlig doft som ger volym utan att mitt tunna hår tyngs ner eller blir pinnigt. Dessutom känns håret fräscht och följsamt även dagen efter. Gillar också den miljösnälla tanken i förpackning såväl som i misten. Den innehåller bland annat mineraler som fosfor, järn, kalcium samt vitamin A, B och C.

Hair rituel volumizing spray, Sisley

”Maxar volymen”

Annons: Hitta bästa priset på Sisley Hair rituel volumizing spray just nu – se Prisjakt (extern länk)

Bästa volymsprayen jag har testat! Mitt hår är supertunt, men har många hårstrån – och sprayen ger både stadga och fin volym utan någon sträv och stel känsla. Doftar gott. Tyvärr så kostar den mer än vad jag brukar lägga, men jag kommer köpa den igen när det är något speciellt. Innehåller gummiharts, risproteiner och vitamin B5. 

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: Schampo och balsam som ger volym och fyllighet

Volume spray style & finish, Maria Nila 

”Mycket för pengarna”

Annons: Hitta bästa priset på Maria Nila Volume spray style & finish just nu – se Prisjakt (extern länk)

Volymspray är ett måste om inte mitt hår ska ligga platt efter huvudet. Den här ger inte någon supervolym, men den går att bygga lager på lager med risk för att håret inte blir lika följsamt. Sprayen doftar bärigt gott, men har en lite klibbig textur som torkar snabbt. Innehåller veganska ingredienser.

LÄS OCKSÅ: Frisören Lee Staffords bästa tips för mer volym

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!