Saltvattensprejer som ger håret mer stadga och volym har uppgraderats och ger inte längre samma sträva och matta känsla.
1 av 2: Saltvattensprejer som ger håret mer stadga och volym har uppgraderats och ger inte längre samma sträva och matta känsla. Foto: Shutterstock
Satsa på en beachig look i sommar!
2 av 2: Satsa på en beachig look i sommar! Foto: Shutterstock

Bäst i test: Hårprodukterna som ger en beachig look

Det finns inget som ger håret en så frisk volym och stadga som en bra socker- eller saltvattensprej.

Här är tre produkter som direkt ger dig en bättre hårdag – utan att trassla till allt för mycket.

Borsta, föna och rufsa till – saltvatten- och sockersprejer ger en härlig strandkänsla och ett bra grepp i rent hår. Perfekta om man vill styla håret med mer textur och volym. 

Saltvattensprejer som ger håret mer stadga och volym har uppgraderats och ger inte längre samma sträva och matta känsla. Sockersprejer ger en liknande effekt med skillnaden att sockersprejer ger blank look och saltvattensprejer en matt look. Saltvattensprejer kan också ge håret en torrare känsla.

Experttips. Båda funkar i både handdukstorkat och torrt hår. Spreja i fuktigt hår innan styling för ett fylligare hår och i torrt hår för att öka volymen och få en matt effekt, säger Marta Spizewska, kreativt ansvarig på Wella i Norden.

Tips! 

Vill du få volym och glans i håret kan du jobba med salt- eller sockersprejer i botten och använda en annan produkt på längderna.

Style & finish salty mist, Maria Nila

Vegansk med alger

Wow, jag är helt omvänd – från att aldrig ha gillat saltvattensprejer har jag fått en ny favorit. Håret får en fantastisk struktur, volym och det känns varken kladdigt eller matt. Bara som att jag fått mer hår. Plus också för att frisyren bara kan kammas till morgonen efter en applicering.

Annons: Hitta bästa pris på denna saltvattensprej – se Prisjakt (extern länk) 

Emi volume sugar lift, Wella

Sockerbaserat

Gillar texturen som ger mitt långa, fintrådiga hår ett rejält lyft efter sprej i fuktigt hår följt av fön. Doftar diskret gott och håret känns varken strävt eller matt – saltvattensprejer brukar ge den känslan. I stället får det en snygg glans. 

Annons: Hitta bästa pris på detta volymgivande sprej – se Prisjakt (extern länk)

Organic texturizing salt water spray, Björn Axén

Naturliga ingredienser

 

Det första jag gillar är den spa-liknande doften, sedan kommer den praktiska pumpflaskan och resultatet som gör håret lättstajlat, känns som att man badat i saltvatten. Bäst blir det om man sprejar i torrt hår, det krävs mer mängd i fuktigt hår. Torkar dessutom rätt snabbt av sig själv, ingen fön behövdes.

Annons: Hitta bästa pris på detta saltvattensprej – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!