Bäst i test: Hårprodukterna som ger en beachig look

Saltvattensprejer som ger håret mer stadga och volym har uppgraderats och ger inte längre samma sträva och matta känsla.

Foto: Shutterstock

Saltvattensprejer som ger håret mer stadga och volym har uppgraderats och ger inte längre samma sträva och matta känsla.

Det finns inget som ger håret en så frisk volym och stadga som en bra socker- eller saltvattensprej.

Här är tre produkter som direkt ger dig en bättre hårdag – utan att trassla till allt för mycket.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Borsta, föna och rufsa till – saltvatten- och sockersprejer ger en härlig strandkänsla och ett bra grepp i rent hår. Perfekta om man vill styla håret med mer textur och volym. 

Saltvattensprejer som ger håret mer stadga och volym har uppgraderats och ger inte längre samma sträva och matta känsla. Sockersprejer ger en liknande effekt med skillnaden att sockersprejer ger blank look och saltvattensprejer en matt look. Saltvattensprejer kan också ge håret en torrare känsla.

Experttips. Båda funkar i både handdukstorkat och torrt hår. Spreja i fuktigt hår innan styling för ett fylligare hår och i torrt hår för att öka volymen och få en matt effekt, säger Marta Spizewska, kreativt ansvarig på Wella i Norden.

Tips! 

Vill du få volym och glans i håret kan du jobba med salt- eller sockersprejer i botten och använda en annan produkt på längderna.

Style & finish salty mist, Maria Nila

”Vegansk med alger”

Annons: Läs mer och köp saltvattensprej från Maria Nila här (extern länk)

Wow, jag är helt omvänd – från att aldrig ha gillat saltvattensprejer har jag fått en ny favorit. Håret får en fantastisk struktur, volym och det känns varken kladdigt eller matt. Bara som att jag fått mer hår. Plus också för att frisyren bara kan kammas till morgonen efter en applicering. 

Emi volume sugar lift, Wella

”Sockerbaserat”

Annons: Köp Wellas volymgivande sprej här (extern länk)

Gillar texturen som ger mitt långa, fintrådiga hår ett rejält lyft efter sprej i fuktigt hår följt av fön. Doftar diskret gott och håret känns varken strävt eller matt – saltvattensprejer brukar ge den känslan. I stället får det en snygg glans. 

LÄS OCKSÅ: Test av torrschampo för alla typer av hår

Organic texturizing salt water spray, 190 kronor/150 ml, Björn Axén

”Naturliga ingredienser”

Annons: Här kan du köpa det ekologiska saltvattensprejet från Björn Axén (extern länk)

Det första jag gillar är den spa-liknande doften, sedan kommer den praktiska pumpflaskan och resultatet som gör håret lättstajlat, känns som att man badat i saltvatten. Bäst blir det om man sprejar i torrt hår, det krävs mer mängd i fuktigt hår. Torkar dessutom rätt snabbt av sig själv, ingen fön behövdes.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här