Lockigt hår kan verkligen se supersnyggt ut, men det kräver ofta lite extra kärlek.
1 av 2: Lockigt hår kan verkligen se supersnyggt ut, men det kräver ofta lite extra kärlek. Foto: iStock
Så följ råden nedan för utmärkt resultat!
2 av 2: Så följ råden nedan för utmärkt resultat! Foto: iStock

8 budord för dig som har lockigt hår

Frisyrer kommer i alla möjliga färger och former. Lockigt hår brukar dock behöva lite extra kärlek. Inspirerade av Allure och Prevention har vi svängt ihop 8 budord som alla krulltottar borde följa!

1. Tvätta aldrig håret mer än två gånger i veckan

De naturliga oljorna i ditt hår har en snårigare väg att ta sig från hårbotten till topparna om håret är lockigt. Detta betyder att ditt hår lättare blir torrt. Därför ska du vara försiktig med att tvätta din frilla med schampo för ofta - detta sköljer nämligen bort oljorna.

LÄS OCKSÅ: 5 hårmisstag som gör att du ser äldre ut

2. Testa "no poo"-metoden

Den så kallade "no poo"-rörelsen har växt sig stark under de senaste åren. Det betyder kort och gott att du säger tack och adjö till schampo och enbart använder balsam i håret. Och på grund av ovannämnda punkt så passar metoden alldeles utmärkt för dig med lockigt hår eftersom balsam är skonsammare.

LÄS OCKSÅ: Sarah har inte tvättat håret – på sex år

3. Använd hårinpackningar två gånger i månaden

Oavsett om håret är torrt, fett, slitet, färgat eller frissigt behöver det en energiboost då och då. Tyvärr är hårinpackningar något som många glömmer bort vilket leder till torrt och frissigt hår. Se till att välja en inpackning som passar just ditt hår. Är du osäker kan du alltid fråga din frisör som säkerligen har stenkoll.

LÄS OCKSÅ: Hårinpackning - här är bästa kuren för ditt hår

4. Stajla ditt hår när det fortfarande är blött

Låt bli handduken i några minuter när du går ut ur duschen. För att slippa frisset och den där hårda och klibbiga känslan bör du applicera stylingprodukter när håret fortfarande är blött. Massera in produkten med fingrarna, via hårrötterna hela vägen ut till topparna. Därefter kramar du håret uppåt.

5. Använd inte hårtork utan tratt

En hårtork stör hårets naturliga mönster och fokuserar värmen på en punkt åt gången. Men en tratt får du en jämnare applicering som passar lockigt hår som handen i handsken. Glöm inte bort att använda en värmeskyddande produkt innan du sätter igång.

6. Släng din hårborste

Borstar och lockigt hår är ingen match made in heaven. Lockigt hår går lätt sönder och du måste behandla det med kärlek och respekt. Använd dina fingrar eller en väldigt bredtandad kam när du försöker få ordning på frissan.

7. Bytt till ett örngott i siden

Bomull suger upp fukt ur håret vilket kan orsaka frissighet. Det skapar också friktion vilket sliter på håret. Siden är mycket skonsammare.

8. Minimera alkohol

Nej, du behöver inte skippa fredagsdrinken. Däremot får du gärna minimera stylingprodukter med högt alkoholinnehåll. Det suger ur all fukt ur håret. Det är vanligast att hårsprej innehåller alkohol medan gel och mousser är tvåa. Så håll koll på innehållsförteckningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!