Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

6 recept mot fett hår och kluvna toppar

Har varma verktyg, felaktig hårvård och för intensiv styling satt sina spår i ditt hår?

Lugn, bara lugn. Fett hår, trasiga toppar, glanslösa längder och en hårbotten som stramar går att rädda - med rätt knep och produkter.

TEXT: Emelie Simonsbacka

1 av 6

1. Fett hår

I varje hårsäck sitter talgkörtlar som genom sin blandning av fett och andra nyttiga komponenter skyddar håret och ger det lyster. För mycket talg kan dock leda till det omvända - flottigt hår. Ofta tar det två, tre dagar innan håret börjar se fett ut, men vissa hinner knappt ut ur duschen innan kalufsen är oljig. En fet hårbotten förvandlar snabbt nytvättat hår till en sorglig historia, men det går att undvika.


Lösning: En framgångsrik kur mot flottigt hår börjar med rätt och regelbundna tvättrutiner. Tvätta håret med ett milt schampo, ett schampo för fett hår eller ett örtschampo två till tre gånger i veckan. Fördela jämnt över din hårbotten och massera försiktigt in det i huden. Skölj alltid av med ljummet vatten i stället för hett och undvik föntorkning på hög värme. Denna procedur tar bort befintligt talg från huden och förhindrar att din hårbotten snabbt blir oljig igen. När du har bråttom är ett torrschampo din räddare i nöden. Spraya produkten vid hårrötterna och gnugga bort fettet med fingrarna. Vips ser ditt hår renare, friskare och mer voluminöst ut!

Produkten: Torrschampo "Dryclean spray" från Lernberger Stafsing, 135 kronor.

LÄS OCKSÅ: 6 hårtips som ger dig en yngre look direkt

1 av 6