Det finns vissa saker som du gör som gör frisörens jobb otroligt svårt. Här är 5 saker du borde undvika.
Det finns vissa saker som du gör som gör frisörens jobb otroligt svårt. Här är 5 saker du borde undvika. Foto: iStock

5 saker du gör som kan göra din frisör galen

Kommer du till frisören utan bild på hårfärgen eller frisyren du önskar? Eller har du för vana att svara på sms samtidigt som du blir klippt?

Gör om, gör rätt!

Här är fem saker som gör din frisör riktigt irriterad!

Här listar vi, med inspiration från Prevention, fem saker du ska undvika om du vill behålla en god relation till din frisör!

1. Du sitter inte still

Det är näst intill omöjligt för din frisör att klippa en snygg och jämn frisyr om du inte håller huvudet stilla. Om frisören vrider ditt huvud i en speciell position är det viktigt att du håller det så – åtminstone om du vill att håret blir jämnt.

– Sluta vrid på huvudet för att se vad som händer runtomkring dig. Jag har till och med haft kunder som försökt ha händerna i håret samtidigt som jag har klippt dem. Snälla, sluta med det – annars vill jag inte klippa dig, säger Katy Ryan, frisör i New York City.

LÄS OCKSÅ: 8 pinsamma frågor som du alltid velat ställa till frisören

2. Du har blicken fastklistrad i mobilen

Foto: iStock

Kanske känner du dig stressad och vill hinna med att jobba, svara på sms eller gå igenom flödet på sociala medier under timmen i frisörstolen. Helt förståeligt, men om du vill bli snygg i håret – lägg undan telefonen eller surfplattan medan du blir klippt.

– När du har huvudet nerböjt för att kunna titta på telefonen sitter du inte i en bra position för att bli klippt. Jag brukar vara hård med att kunden ska hålla upp hakan när jag arbetar, men om jag behöver påminna flera gånger ger jag upp, berättar Nicole Descoteaux, frisör och utbildare på Butterfly Studio Salon i New York.

LÄS OCKSÅ: Frisyrer – att tänka på innan du klipper dig

3. Du pratar högljutt i telefon

Foto: iStock

Visa hänsyn till de andra på salongen – de flesta vill känna sig avslappnade och bli ompysslade i lugn och ro hos frisören. Även frisörerna som försöker göra ett bra jobb kan bli störda. Och tänk inte ens tanken att ta ett samtal medan du får håret tvättat!

LÄS OCKSÅ: Växer håret snabbare om du klipper det ofta?

4. Du förväntar dig att frisören ska läsa dina tankar

Foto: iStock

Om du vill ha en särskild frisyr eller hårfärg – ta alltid med dig en bild på hur du vill se ut. Det är nämligen inte säkert att din frisör får upp samma bild i huvudet som du när du ber om "snedlugg" eller "ljusa slingor". Kom därför alltid förberedd för att undvika missförstånd, det är varken roligt för dig eller frisören om du inte blir nöjd.

LÄS OCKSÅ: Frisyrer 2016 - experten tipsar om årets trender

5. Du har med dig dina barn

Foto: iStock

Om du vet att dina barn inte kommer ha tålamod att sitta stilla under tiden du får håret fixat gör du bäst i att fixa en barnvakt.

– Jag äskar barn, jag är själv mamma. Men det finns massor av vassa och varma verktyg på en salong, och det gör oss nervösa om barnen springer omkring, säger Katy Ryan.

LÄS OCKSÅ: Så ofta borde du klippa dig – egentligen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!