Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet

Publicerad 8 jul 2014 14:30

Fotsvett - så slipper du stank med 6 lätta knep

<strong>1. Byt skor ofta</strong><br>Regel nummer ett - byt skor. Ha aldrig samma skor två dagar i  rad. Ta gärna med ett par extra skor och byt  under dagen. Är skorna riktigt svettiga - låt dem torka ordentligt innan  du använder dem igen.

1. Byt skor ofta
Regel nummer ett - byt skor. Ha aldrig samma skor två dagar i rad. Ta gärna med ett par extra skor och byt under dagen. Är skorna riktigt svettiga - låt dem torka ordentligt innan du använder dem igen.

1/6

<strong>2. Skippa nylonstrumpor och skor av syntet</strong><br>Det är när fötterna  stängs in och bakterier bildas som det börjar  lukta illa. I  nylonstumpor och syntetskor händer just det. Skippa därför  dessa!<br>Välj ett par öppna skor om du kan. Om inte - välj i alla fall strumpor i bomull som andas bättre än nylon.<strong><br>Sandaler från <a href="http://www.birkenstock.se/Servlet?page=4&amp;article=03179301&amp;parent=sDAM_CLASSIC">Birkenstock</a>, 800 kronor.</strong>

2. Skippa nylonstrumpor och skor av syntet
Det är när fötterna stängs in och bakterier bildas som det börjar lukta illa. I nylonstumpor och syntetskor händer just det. Skippa därför dessa!
Välj ett par öppna skor om du kan. Om inte - välj i alla fall strumpor i bomull som andas bättre än nylon.
Sandaler från Birkenstock, 800 kronor.

2/6

<strong>3. Lägg i en extra sula</strong><br>Går du barfota i skorna är det viktigt att du väljer en sula som går att byta ut när de börjar lukta illa. Annars sätter sig lukten direkt i skorna.<br><strong>Hygiensulor, 119 kronor/8 st, <a href="http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=254841">FLAWA/Apoteket.se</a></strong>

3. Lägg i en extra sula
Går du barfota i skorna är det viktigt att du väljer en sula som går att byta ut när de börjar lukta illa. Annars sätter sig lukten direkt i skorna.
Hygiensulor, 119 kronor/8 st, FLAWA/Apoteket.se

3/6

<strong>4. Tvätta noga</strong><br>Att tvätta fötterna kan låta som en självklarhet. Men visst kommer du ihåg att göra ordentligt rent mellan tårna? Tvätta med tvål och vatten, skölj och torka noga.<br><strong>Duschhandduk i bomullsfrotté, <a href="http://www.hm.com/se/product/12867?article=12867-A&amp;piaDept=Subdepartment_home&amp;piaType=Large_picture">H&amp;M,</a> 99 kronor.</strong>

4. Tvätta noga
Att tvätta fötterna kan låta som en självklarhet. Men visst kommer du ihåg att göra ordentligt rent mellan tårna? Tvätta med tvål och vatten, skölj och torka noga.
Duschhandduk i bomullsfrotté, H&M, 99 kronor.

4/6

<strong>5. Ta ett fotbad</strong><br>Ett fotbad är inte bara avkopplande. Rena fötter motverkar dålig lukt också. Följ husmorsknepet att blanda i lite äppelcidervinäger och sitt med fötterna i blöt i cirka en kvart. Välgörande för både kropp och knopp.

5. Ta ett fotbad
Ett fotbad är inte bara avkopplande. Rena fötter motverkar dålig lukt också. Följ husmorsknepet att blanda i lite äppelcidervinäger och sitt med fötterna i blöt i cirka en kvart. Välgörande för både kropp och knopp.

5/6

Foto: Jan Mika

<strong>6. Våtservetter eller deodorant</strong><br>Känns det akut så finns Absolut Torr, en antiperspirant mot armsvett, handsvett och fotsvett på Apoteket.<br><strong>Våtservetter, 99 kronor/10 st, <a href="http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=247644">Absolut Torr/Apoteket.se</a></strong>

6. Våtservetter eller deodorant
Känns det akut så finns Absolut Torr, en antiperspirant mot armsvett, handsvett och fotsvett på Apoteket.
Våtservetter, 99 kronor/10 st, Absolut Torr/Apoteket.se

6/6

Sommar, sol - och fotsvett.

Här kommer sex enkla knep för att undvika att fötterna luktar pyton i sommarvärmen.

Relaterat