1 av 2
2 av 2

Bäst i test: Vattenfast mascara för somriga aktiviteter

Sommarens bästa mascara sitter som berget – den ska tåla sol, svett och salta bad. Ger den dessutom naturligt separerade fransar, en snygg längd och är lätt att tvätta bort får den högsta betyg.

Så får du svarta fransar – utan mascara

En vattenfast mascara som klarar sol, salta bad och svett är perfekt under sommarhalvåret. Är den dessutom hållbar och sitter från morgon till kväll förenklar den sminkrutinen. Man kan också skippa mascaran och färga fransarna, och ögonbrynen, på en salong, något som passar väldigt bra om man har blonda fransar. Då får man en snygg svart franslinje och fransar med mascaraeffekt som håller i cirka fyra veckor. Vill man vara extra fin kan effekten förstärkas med några lager mascara. Färg­ningen kan svida lite grann, men inte mer än att man kan härda ut – däremot är det inget för dig som har anlag för klaustrofobi då du måste ligga still de 15 minuter som färgen ligger på. Under tiden ger vissa salonger en skön skalpmassage. Priser från 200 kronor.

TEST AV VATTENFAST MASCARA 

Mascara 38° volumizing, 319 kronor, Sensai

Separerar bra

Har återupptäckt den här klassikern som i många år var min sommarfavorit. Nu har den en ny hållbar formula och en borste som ger bra volym som separerar och bygger längd åt mina korta fransar. Det jag också uppskattar är att den går så lätt att ta bort med ljummet/varmt vatten, ändå tål den salta bad liksom dopp i poolen. 

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Antal getingar: 5

Worth the hype mascara, 119 kronor, Nyx

Ger volym

Mascaran glider lätt på med den konformade långa borsten, den kan lätt byggas på vilket ger mycket volym. Klumpar sig inte och håller bra vid träning och bad, sitter alltså som berget vilket kräver en makeup-remover, men jag har också fått bort den med olivolja. 

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Antal getingar: 4

Infinity power lash waterproof, 249 kronor, LH cosmetics

Bra svärta

Den korta och knubbiga borsten kladdade av sig på huden, man får också jobba en hel del för att bygga längd – det blev inget maxat resultat och fransarna blir lite spretiga, ingen volym alltså. Men den tål vatten bra och har snygg svärta.

Antal getingar: 2

LÄS OCKSÅ: BÄST I TEST: Solpuder som ger en snygg sommarlook

LÄS OCKSÅ: Bra och klimatvänliga solkrämer 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!