1 av 2 Foto: Shutterstock
2 av 2

BÄST I TEST: Solpuder som ger en snygg sommarlook

Förhöj sommarkänslan och ge dig själv en fräsch och hälsosam look! Välj ett solpuder i en nyans som passar din hy och undvik alltför matta och glittriga nyanser för ett naturligt resultat med snygg somrig lyster.

Knepet för att få till den rätta solkyssta looken är att välja rätt nyans, den bör vara en till två nyanser mörkare än din hudton. Ytterst få passar i dova mörka nyanser liksom alltför mycket solpuder, det ger bara en hårdsminkad look. 

En blek hy passar generellt bäst i varma persiko- och aprikosnyanser, bronziga toner är snygga på en solbrun och mörkare hy.

Tips! Undvik solpuder som har många glittriga pigment på en mogen hy, det förstärker ojämnheter och skavanker.

Gör så här: Borsta på solpudret med stora svepande drag på de ställen där solen tar mest, längs med kindbenen, på näsryggen och på hakan – svep gärna borsten också längs med hårfästet. Vill du ha ett extra proffsigt resultat borstar du på solpudret i form av en 3:a på båda ansiktshalvorna, från haklinjen, snett upp längs med kindbenen mot tinningen och pannans hårfäste. Bygg upp färgen lite i taget och stäm av resultatet i dagsljus, det får inte bli några skarpa kanter.

Antal getingar: 4

TEST AV SOLPUDER

All seasons bronzing powder, Artdeco 

Flera nyanser

Ett vackert mönsterpressat puder i tre nyanser som man lätt kan blanda och mixa i olika toner beroende säsong och hudton. Intensiva pigment gör att man får vara väldigt lätt på handen, innehållet räcker alltså länge – det gör även resultatet som ger en matt naturlig finish. Snygg och glammig spegeldosa ger gladpoäng.

Annons: Hitta bästa pris på detta solpuder – se Prisjakt (extern länk)

Coconut bronze matte bronzing powder, Body Shop

Semesterfeeling

Bronzing powder som går lätt att applicera med den medföljande pudervippan. Det ger en lätt utjämnande effekt och en matt solkysst look. Praktisk, om än lite tråkig, förpackning som finns i tre pudernyanser. Innehåller ekologisk fair trade-kokosolja från Samoa och marulaolja från Namibia.

Annons: Hitta bästa pris på detta solpuder – se Prisjakt (extern länk)

Bronzing powder, Yves Rocher

Diskret effekt

Gott doftande solpuder som ger en diskret matt look utan att vara för kakigt, men jag hade önskat mig lite mer glow. Sammetslen puderkonsistensen som går lätt att applicera och som sitter hyfsat bra under dagen. Rejäl dosa med spegel, borste ingår tyvärr inte. Finns i två nyanser.

Bonustips: Miracle sheer gel bronzer, Max Factor

Bäst just nu! Det här nya skruvbara gelsticket kan byggas upp till önskad solkysst look, finns i tre bronziga nyanser. 

Annons: Hitta bästa pris på denna gelstick – se Prisjakt (extern länk)

LÄS OCKSÅ: Bra och klimatvänliga solkrämer
LÄS OCKSÅ:
9 somriga produkter för hår, hud & fötter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!