Nagelolja kan stärka dina naglar.
Nagelolja kan stärka dina naglar. Foto: Shutterstock

Bäst i test: Nagelolja som vårdar och stärker

Uttorkande handsprit, tvål och vatten – inte konstigt att naglarna protesterar! Vill du inte ha naglar som flisar sig och går av, olja in naglarna och använd ett skyddande och stärkande lack så blir de starkare.

Här testar redaktören nagelolja.

När naglarna skivar sig blir de översta lagren svagare, då exponeras de undre, mjukare lagren vilket gör att nageln skivar sig än mer. En kur med ett par droppar nagelolja i kombination med ett stärkande lack ger snabbt ett synligt resultat. Naglarna blir starkare, växer sig längre och får en tåligare yta.

Gör så här: Massera in nagelolja på nagelroten, nagelbanden och under kanten. Smörj en till två gånger om dagen. Ha tålamod! Använd en glasfil när du formar och filar nageln så att du inte repar upp kanten. Polera nagelkanten med en polerfil så flisar sig inte nageln lika lätt. Skydda sedan naglarna med ett stärkande lack.

Tips! Var rädd om nagelbanden, ju mer man pillar och biter på huden desto hårdare blir den. Peela i stället bort gamla hudceller och smörj in med nagelbandskräm så blir nagelbanden mjukare.

Test av stärkande nagelolja och lack

Miracle Nail Thicker, Sally Hansen

Miracle Nail Thicker, Sally Hansen
Stärkande lack

Redan vid första appliceringen kändes naglarna starkare, och för varje dag ännu mer. Ytan blev jämnare och fick en snygg hälsosam finish. Det här lacket ska appliceras i fyra dagar, ett lager dagligen, och det funkar. Innehåller kalcium och keramisk gel som lägger sig som ett lager över naglarna, lacket kan även används som underlack.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Myrra Nagelolja, Depend

Myrra Nagelolja, Depend
Smart smörjmedel

Uppskattar att formen liknar en penna, det gör att jag kan ha oljan med mig i väskan. Har därför kunnat pensla på oljan flera gånger om dagen, vilket var bra då de var i förfärlig kondition av för mycket handsprit, men också husrenovering. Oljan har en mjuk pensel, som kunnat vara något styvare – då hade det varit lättare att jobba under nagelkanten.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Nail & Cuticle Oil Treatment, Atelier Rogue

Nail & Cuticle Oil Treatment, Atelier Rogue
Väldoftande olja

Har den lättflytande oljan vid sängkanten och penslat på naglarna och nagelbanden innan jag lägger mig. Fick tips att trycka ner oljan under nageln och jag märkte skillnad redan efter ett par veckor. Efter ytterligare en tids användning känns de starkare, de går inte av lika lätt och har blivit längre. Snygg design och väldigt god doft. 

Annons: Läs mer om produkten och köpa här (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!