Foto: Getty Images/Lightwavemedia

Bäst i test: Guide till ögonfransböjare

Det bästa sättet för att få snyggt böjda ögonfransar är att investera i en ögonfransböjare. Den kräver inga större investeringar och det är räcker med att knipa till fransarna och räkna till tio!

Experten väljer sin favorit

Elisabet Garcia Dahlbäck

Så får du snyggt böjda fransar

1. Rengör. Franstångens gummilist bör vara ren och hel, är den för torr kan fransarna skadas och gå av. Använd en makeup-remover eller ansiktsrengöring, undvik för starka rengöringar som torkar ut gummit. Nya gummilister finns att köpa på nätet och i välsorterade skönhetsbutiker.

2. Kläm och räkna. Placera fransböjare så nära fransroten som du kan, det underlättar om du tittar lite snett neråt. Håll franstången i böjt läge och kläm till, räkna sakta till tio. Sätt sedan böjaren i mitten av fransarna, kläm till och räkna återigen till tio. Avsluta med att sätta fransböjaren längst ut i franstoppen, kläm till och räkna till tio. 

3. Sicksacka mascara. När fransarna har fått en snygg kurva applicerar du mascara genom att sicksacka borsten från fransroten ut mot topparna. Låt torka och upprepa ytterligare en gång. 

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

TEST AV ÖGONFRANSBÖJARE

Eyelash curler, Shiseido

Böjer hela fransraden

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna ögonfransböjare – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En viktig detalj när det gäller fransböjare är att man får in alla fransarna i en enda böj, och det får man med den här. Kurvan är bred, det blir inga skarpa kanter och den är gedigen i sin konstruktion – ingen slit-och-släng tång alltså.

Heated curler, Ardell

Het kurva

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna ögonfransböjare – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Egentligen är den rätt anskrämligt ful och även stor, men det kan jag överse med eftersom värmen ger en snygg böj på fransarna. Men man får räkna med att det tar ett par försök innan tekniken sitter, och värmen kommer som den ska. Kräver dock batterier.

Eyelash curler, Kicks Beauty

Prisvärd

Pris: 49 kronor/Kicks.se

Franstången känns enkel och lätt i sin konstruktion, men den har trots det en bra kurva på böjaren. Den omsluter fransraden hyfsat, lite svårt att få med de inre fransarna bara – fast det beror ju mer på min ögonform. Plus för pris och för att det medföljer en extra gummilist.