Bäst-i-test: Färgade dagkrämer för en snyggare sommarhy

På sommaren vill man gärna lägga sminket åt sidan, men samtidigt njuta

Foto: Shutterstock

På sommaren vill man gärna lägga sminket åt sidan, men samtidigt njuta

Anamma den nakna hy-trenden med svagt färgade dagkrämer som förstärker den somriga känslan samtidigt som de återfuktar och vårdar. 

Praktiska allt i ett-krämer som ersätter dagkrämer och foundation.

Här är bäst i test

Ämnen i artikel:

Under sommaren känns en foundation oftast alltför täckande och kakig, då är färgade dagkrämer ett perfekt alternativ. Krämerna ger en naken-hy känsla med snygg lyster samtidigt som de vårdar och återfuktar. Många dagkrämer har också formulerats med solskydd så att de blir ett slags allt i ett-krämer: dagkräm, foundation och solskydd. Har man en torr hy kan det vara bra att grunda med ett serum och en dagkräm innan du applicerar den färgade dagkrämen.

För att få den rätta nakna-hy känslan är det viktigt att du väljer en kräm med rätt nyans, prova dig fram på skönhetsdiskarna. 

Tips! Blanda ut en klick dagkräm med din foundation så får du återfuktande kräm som är svagt pigmenterad, det ger huden ett snyggt naket resultat.

LÄS OCKSÅ: Brun-utan-sol: Test av årets bästa

BB skin perfecting cream Spf 25, Clarins

Annons: Billigaste priset på denna dagkräm just nu – se Prisjakt (extern länk)

Älskar den här sommarkrämen som är en kombination av dagkräm och foundation. Den jämnar ut och ger huden en snygg och naturlig solbrun ton. Dessutom är den dryg, så det behövs bara en liten klick. Finns i tre snygga nyanser, innehåller hyaluronsyra och antioxidanter.

Sheer tint Spf 20, Dermalogica

Annons: Billigaste priset på denna dagkräm just nu – se Prisjakt (extern länk)

Gick lätt att arbeta in i huden, nyansen smälte in bra med min hudton och huden fick en naken-hy känsla. Den känns som en riktigt vårdande dagkräm fast den är färgad. En praktisk, men lite dyr, allt i ett-kräm som finns i tre nyanser. Innehåller hyaluronsyra, antioxidanter och pärlpuder som ger lyster.

LÄS OCKSÅ: Test av 63 ansiktskrämer - här är de bästa

Soft bronze day cream, Aco

Annons: Billigaste priset på denna dagkräm just nu - se Prisjakt (extern länk) 

Lätt konsistens som känns mjuk och återfuktande, gick hyfsat snabbt in i huden. En bra vardagskräm för sommaren om man vill ha en kräm utan supermycket täckning. Stort minus för doften, men mycket kräm för pengarna. Bör kompletteras med ett solskydd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här