Foto: Shutterstock

Bäst i test: Årets adventskalendrar

Härliga dofter, duschkrämer, makeup och hudvård är några av överraskningarna som gömmer sig bakom luckorna i årets adventskalendrar. Räkna ner dagarna fram till jul med sköna ting som gör vardagen roligare och vackrare, kanske hittar du även en och och annan julklapp att ge bort.

Alltfler butiker och varumärken anammar trenden med skönhetskalendrar, somliga satsar på smink medan andra har en blandning av allt du kan önska dig för ansikte, kropp och hår – en del innehåller även redskap och bonusluckor med överraskningar. Somliga kalendrar är påkostade och sinnrikt utförda, andra enklare – priset varierar från några hundralappar till över tusen kronor. De dyrare har ofta produkter i normalstorlek, man kan ge bort de man inte vill ha själv som julklappar så sparar man in på julhandlingen!

Ett bra val är att investera i en kalender som kan återanvändas kommande år, till dig själv eller för att ge bort som en present. 

Ultimate advent kalender, Body Shop

Genomtänkt urval!

Stor utfällbar kalender med ett genomtänkt urval produkter där många är i normal storlek, 250 ml, vilket räcker till långt efter jul. 25 boxar/luckor döljer allt från favoriter för kroppen till sköna ansiktsmasker, makeup, hudvård och andra överraskningar. Eftersom det är så många full size storlekar kan man ju passa på att ge bort några som julklappar och behålla de man vill ha själv. Har man plats så kan kalendern sparas och fyllas med nya gåvor nästa advent. 

 

Adventskalender, Apoliva

Mixade basvaror

Kul med en blommig design, inte speciellt julig dock. Luckornas datum är svåra att hitta då stilen är lite väl tunn, men när man väl gör det finns det en bra mix av produkter som täcker allt från hudvård till smink, hårvård och en del verktyg. Många generösa 50-ml förpackningar och ansiktsmasker i engångsförpackning. En romantisk kalender för kvinnor som älskar bra basvaror tillverkade i Sverige.

Advent calendar, Yves Rocher

Miniatyrer för resan

Jämfört med fjolårets kalender är årets billigare och enklare, en mindre återanvändbar box med utdragbara lådor. I dessa finns en balanserad mix av märkets klassiker inom hudvård, hår, smink och dusch och bad, de senaste i 50-ml förpackningar. Övriga produkter är i 30 ml eller i mindre förpackningar. 

Bonustips för härlig juldoft

Doften av kardemumma, kåda och röda äpplen skapar skön julstämning hemma. Doftljuset Rubicon från sniph.com kan köpas separat, eller så kostar man på sig kalendern där det ingår tillsammans med andra doftöverraskningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!