Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ett vanligt misstag är att inte låta nagellacket torka tillräckligt länge.Ett vanligt misstag är att inte låta nagellacket torka tillräckligt länge.Ett vanligt misstag är att inte låta nagellacket torka tillräckligt länge.
När du väl listat ut vad du gjort fel, är det lätt att komma till rätta med problemet.När du väl listat ut vad du gjort fel, är det lätt att komma till rätta med problemet.När du väl listat ut vad du gjort fel, är det lätt att komma till rätta med problemet.
1 AV 2
Ett vanligt misstag är att inte låta nagellacket torka tillräckligt länge.
Foto: COLOURBOX
2 AV 2
När du väl listat ut vad du gjort fel, är det lätt att komma till rätta med problemet.
Foto: FOTOLIA

Avskavt nagellack – här är 3 misstag du gör

Flagnar ditt nagellack fast att du låter det torka? Om du misslyckas med att måla naglarna beror det antagligen på tre vanliga misstag. Men oroa dig inte, det går att komma till rätta med problemet.

Finns det något störigare än avskavt nagellack? När man lagt tid och energi på en hemmamanikyr är det ingen som vill att nagellacket ska börja skavas av och flisa sig senare samma dag. 

Enligt Woman's Health beror avskavt lack på tre vanliga misstag. 

1. Du låter inte nagellacket torka

Det vanligaste misstaget som folk gör när de målar naglarna hemma är att de inte låter lacket torka. Även om nagellacket ser ut att ha stelnat efter en halvtimme är det inte hela sanningen. 

Enligt kändismanikyristen Gina Viviano, som Woman's Health intervjuat, behöver en full manikyr, det vill säga baslack, två lager färg och ett överlack, sex timmar på sig att torka. 

– Vad du gör under de närmsta sex timmarna är avgörande för hur länge din manikyr kommer att hålla, säger hon.

Lösningen: Håll dig undan från vatten

Du behöver inte sitta blickstilla i sex timmar, men du bör hålla dig borta från vatten. Med andra ord: Ingen dusch, tvättning av händer, bad eller disk på sex timmar. 

Det är svårt att undvika att komma i kontakt med vatten om man målar naglarna dagtid. Ett tips är att måla naglarna någon timme innan läggdags.

LÄS OCKSÅ: Nagellacken som ger salongskänsla hemma – här är bäst i test (DAMERNAS VÄRLD)

2. Dina naglar är för torra

Om du har problem med sköra naglar som flisar sig och går av kommer nagellacket inte att sitta bra, hur mycket överlack du än applicerar.

Lösningen: Smörj och vårda

Här räcker det inte att vänta på att färgen ska torka! För att ditt nagellack ska ha en chans måste du se till att dina naglar är återfuktade på djupet. Använd vårdande oljor och krämer som är gjorda för naglar och nagelband. 

– Applicera en bra nagelbandskräm på kvällen för att se till att dina nagelbäddar håller sig friska och återfuktade, råder Viviano.

3. Du använder fel sorts lack

Det är viktigt att komma ihåg att ingen är den andra lik. Du har säkert redan koll på att din hy är unik – kanske är du torr, fet eller har blandad hy Alla tänker inte på att även naglarna kan se olika ut. Det här gör att en produkt som funkar toppen på en vän, kanske inte alls funkar för dig

Lösningen: Se över dina produkter

Har ditt favoritnagellack en tendens att alltid flagna? Ja, då är det kanske dags att säga farväl till det märket. Prova dig fram bland olika sorts lack och märken tills du hittar något som funkar för dina naglar.

LÄS MER: Så får du nagellacket att torka snabbare (DAMERNAS VÄRLD)