Annons
X
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet

Publicerad 11 sep 2015 05:00

Uppdaterad 24 feb 2016 11:00

Ansiktskräm - test av 16 fuktgivare till din hy

<span>Bläddra vidare för Hälsolivs stora test!<br></span>

Bläddra vidare för Hälsolivs stora test!

1/17

Foto: iStock

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>All Bright Hydrating day cream, 50 ml, Botanic's SPF 15 , ca 89 kronor</strong>, apotekethjärtat.se<br>En dagkräm, för normal till torr hy, som ska verka återfuktande hela dagen. Det är dock tveksamt om den håller vad den lovar. Krämen är tunn och rinnig i konsistensen och svår att få in ordentligt i huden, den lägger sig mer som ett lager ovanpå. Den som vill råda bot på riktigt torr hy kommer sannolikt känna sig besviken.


All Bright Hydrating day cream, 50 ml, Botanic's SPF 15 , ca 89 kronor, apotekethjärtat.se
En dagkräm, för normal till torr hy, som ska verka återfuktande hela dagen. Det är dock tveksamt om den håller vad den lovar. Krämen är tunn och rinnig i konsistensen och svår att få in ordentligt i huden, den lägger sig mer som ett lager ovanpå. Den som vill råda bot på riktigt torr hy kommer sannolikt känna sig besviken.

2/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Age reverse hydrafirm, 50 g, Exuviance, 599 kronor</strong>, skincity.se<br>En nattkräm som ska verka på alla ålderstecken i huden, och den känns faktiskt uppstramande efter användning. Flaskan får också väl godkänt: enkel att använda med ett smidigt pumptryck. Dock är konsistensen för klibbig, och doften för syntetisk. Hudvård ska inte lukta godis.


Age reverse hydrafirm, 50 g, Exuviance, 599 kronor, skincity.se
En nattkräm som ska verka på alla ålderstecken i huden, och den känns faktiskt uppstramande efter användning. Flaskan får också väl godkänt: enkel att använda med ett smidigt pumptryck. Dock är konsistensen för klibbig, och doften för syntetisk. Hudvård ska inte lukta godis.

3/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Pores no more pore effect, 50 g, Dr. Brandt, 605 kronor</strong>, lyko.se<br>En nattkräm från Madonnas favoritmärke, som utlovar renare porer och mindre rodnad. Märker ingen större skillnad efter regelbunden användning, men produkten är behaglig, med en lagom fet konsistens som torkar fort. Luktar lite väl örtigt och starkt, och bränner aningen på ömtålig hud.


Pores no more pore effect, 50 g, Dr. Brandt, 605 kronor, lyko.se
En nattkräm från Madonnas favoritmärke, som utlovar renare porer och mindre rodnad. Märker ingen större skillnad efter regelbunden användning, men produkten är behaglig, med en lagom fet konsistens som torkar fort. Luktar lite väl örtigt och starkt, och bränner aningen på ömtålig hud.

4/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br>Ultra Calm skin calming day cream, 50 ml, Botanic's , 99 kronor, apotekethjärtat.se<br>Innehåller marshmallow som ska lugna känslig hud, samt spf 15 - tillräckligt i vårsolen. En lätt kräm som passar normala eller kombinerade hudtyper -  men är inget för den riktigt torre. Får huden att kännas len men inte kladdig. Innehåller naturliga ingredienser och är utan parabener.


Ultra Calm skin calming day cream, 50 ml, Botanic's , 99 kronor, apotekethjärtat.se
Innehåller marshmallow som ska lugna känslig hud, samt spf 15 - tillräckligt i vårsolen. En lätt kräm som passar normala eller kombinerade hudtyper - men är inget för den riktigt torre. Får huden att kännas len men inte kladdig. Innehåller naturliga ingredienser och är utan parabener.

5/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Replenishing Face Cream, 48 gr, Malin+Goetz, 695 kronor, sliqhaq.se</strong><br>Ansiktskräm för torr hud med anti-agingegenskaper. Fet kräm för dig med normal till torr hy. Dryg, behöver endast liten mängd för att täcka stor yta. Neutral doft som kan tilltala både kvinnor och män. För den med normal hy passar den fint på vintertorr hud och som alternativ till din ögonkräm.


Replenishing Face Cream, 48 gr, Malin+Goetz, 695 kronor, sliqhaq.se
Ansiktskräm för torr hud med anti-agingegenskaper. Fet kräm för dig med normal till torr hy. Dryg, behöver endast liten mängd för att täcka stor yta. Neutral doft som kan tilltala både kvinnor och män. För den med normal hy passar den fint på vintertorr hud och som alternativ till din ögonkräm.

6/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Youth Day Cream, 50 ml, Algologie, 379 kronor, lifebutiken.se</strong><br>Dagkräm som återfuktar huden och är anpassad för personer över 30. En mjukgörande ganska fet kräm som innehåller alger, perfekt för känslig, torr hy. Smörj in ansiktet ordentligt med en liten mängd kräm för bästa resultat.


Youth Day Cream, 50 ml, Algologie, 379 kronor, lifebutiken.se
Dagkräm som återfuktar huden och är anpassad för personer över 30. En mjukgörande ganska fet kräm som innehåller alger, perfekt för känslig, torr hy. Smörj in ansiktet ordentligt med en liten mängd kräm för bästa resultat.

7/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Creme Fraiche de Beauté, 24HR Soothing and moisturizing cream, 50 ml, från NUXE, 335 kronor, eleven.se</strong><br>24 timmars fuktkräm för normal och känslig hud som känns lyxig i sin konsistens. En ansiktskräm utan parabener och mineraloljor med doft särskilt anpassad för känslig hud. Härlig kräm men hade gärna fått dofta lite blommigt.


Creme Fraiche de Beauté, 24HR Soothing and moisturizing cream, 50 ml, från NUXE, 335 kronor, eleven.se
24 timmars fuktkräm för normal och känslig hud som känns lyxig i sin konsistens. En ansiktskräm utan parabener och mineraloljor med doft särskilt anpassad för känslig hud. Härlig kräm men hade gärna fått dofta lite blommigt.

8/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Ultra calm skin calming night cream, 50 ml, 99 kronor, Botanic's</strong>, Apotekethjärtat.se<br>En riktigt skön kräm för den torraste vinterhuden. Innehåller marshmallow och lindblomma som ska lugna känslig hy, men är inte sötsliskig utan har en svag och fräsch doft. Går snabbt in i huden och håller hela natten, så att du vaknar med ett lent och återfuktat ansikte.


Ultra calm skin calming night cream, 50 ml, 99 kronor, Botanic's, Apotekethjärtat.se
En riktigt skön kräm för den torraste vinterhuden. Innehåller marshmallow och lindblomma som ska lugna känslig hy, men är inte sötsliskig utan har en svag och fräsch doft. Går snabbt in i huden och håller hela natten, så att du vaknar med ett lent och återfuktat ansikte.

9/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Green science firming face creme, 50 ml, Aveda, cirka 580 kronor,houseoffraser.co.uk</strong><br>Praktiskt med en kräm som kan användas på både kvällen och morgonen. Känns varken för fet eller lätt, och den perfekta konsistensen går fort in i huden. Plus för den fräscha lite syrliga doften, som bidrar till en naturlig, grön känsla. Burken är gjord i 100 procent återvunnet material.


Green science firming face creme, 50 ml, Aveda, cirka 580 kronor,houseoffraser.co.uk
Praktiskt med en kräm som kan användas på både kvällen och morgonen. Känns varken för fet eller lätt, och den perfekta konsistensen går fort in i huden. Plus för den fräscha lite syrliga doften, som bidrar till en naturlig, grön känsla. Burken är gjord i 100 procent återvunnet material.

10/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Beautiful Skin Normal/Dry Day Cream, 50 ml, 169 kronor, Boots No7</strong><br>Prisvärd dagkräm som piggar upp och lätt går in i huden. Mjukgör utan att bli fet med en återfuktande effekt som håller i sig länge. Krämen har en skön konsistens och den milda doften är behaglig. Innehåller UVA- och UVB-skydd samt SPF 15.


Beautiful Skin Normal/Dry Day Cream, 50 ml, 169 kronor, Boots No7
Prisvärd dagkräm som piggar upp och lätt går in i huden. Mjukgör utan att bli fet med en återfuktande effekt som håller i sig länge. Krämen har en skön konsistens och den milda doften är behaglig. Innehåller UVA- och UVB-skydd samt SPF 15.

11/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Beautiful skin day cream normal/oily, 50 ml, 169 kronor, Boots No7</strong><br>En mycket prisvärd dagkräm, som ger rikligt med fukt utan att kännas för fet. Snarare kan den upplevas som något &quot;blöt&quot;. Produkten känns mild och mjuk på känslig hy och doftar neutralt och fräscht. Extrabetyg för att den innehåller SPF 15, som skyddar mot solens farliga strålar nu i vår.


Beautiful skin day cream normal/oily, 50 ml, 169 kronor, Boots No7
En mycket prisvärd dagkräm, som ger rikligt med fukt utan att kännas för fet. Snarare kan den upplevas som något "blöt". Produkten känns mild och mjuk på känslig hy och doftar neutralt och fräscht. Extrabetyg för att den innehåller SPF 15, som skyddar mot solens farliga strålar nu i vår.

12/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>D-Force Vitalising Anti-Age Day Cream, 50 ml Beauté Pacifique, 895 kronor</strong>, grandparfym.se<br>En riktigt fet anti-age dagkräm som råder bot på vilken vintertorr hy som helst. Den är i det närmaste doftfri och honungsliknande i konsistensen - så se upp med att applicera för mycket även om den går in förvånansvärt snabbt i huden. Huden får en fin lyster efter användning.


D-Force Vitalising Anti-Age Day Cream, 50 ml Beauté Pacifique, 895 kronor, grandparfym.se
En riktigt fet anti-age dagkräm som råder bot på vilken vintertorr hy som helst. Den är i det närmaste doftfri och honungsliknande i konsistensen - så se upp med att applicera för mycket även om den går in förvånansvärt snabbt i huden. Huden får en fin lyster efter användning.

13/17

Foto: Morten Rakke Photography

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Neuroliquid volufill moisturizing hydra-gel, 1089 kronor, Peter Thomas Roth</strong>, skincity.se<br>Mjuk, len kräm som i konsistens och utseende påminner om vitt vaselin. Lämnar huden len och följsam hela dagen. Snygg burk med innehåll som kan tilltala både kvinnor och män. Går snabbt in i huden och känns som en bra fuktbevarare med neutral doft. En lyxkräm att önska sig i present för priset är lite väl tilltaget...


Neuroliquid volufill moisturizing hydra-gel, 1089 kronor, Peter Thomas Roth, skincity.se
Mjuk, len kräm som i konsistens och utseende påminner om vitt vaselin. Lämnar huden len och följsam hela dagen. Snygg burk med innehåll som kan tilltala både kvinnor och män. Går snabbt in i huden och känns som en bra fuktbevarare med neutral doft. En lyxkräm att önska sig i present för priset är lite väl tilltaget...

14/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>24h antioxidant cream, 50 ml, 479 kronor, Cicamed</strong>, cicamed.se<br>Dagkrämen är len och lätt att applicera och doftar citrus. Går snabbt in i huden trots att den är ganska fet och ansiktet känns behagligt följsamt hela dagen. Innehåller bland annat aloe vera, ekologisk jojoba- och kokosolja och är rik på naturliga antioxidanter.


24h antioxidant cream, 50 ml, 479 kronor, Cicamed, cicamed.se
Dagkrämen är len och lätt att applicera och doftar citrus. Går snabbt in i huden trots att den är ganska fet och ansiktet känns behagligt följsamt hela dagen. Innehåller bland annat aloe vera, ekologisk jojoba- och kokosolja och är rik på naturliga antioxidanter.

15/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Night Antioxidant, 50 ml, 479 kronor, Cicamed</strong>, cicamed.se<br>Nattkrämen är en återfuktande anti-age-produkt av lite lösare konsistens än dagkrämen och med en tydlig doft av apelsin. Tar sig snabbt in i huden och upplevs aldrig täckande utan enbart närande. En perfekt kräm att ta med sig in i skönhetssömnen.


Night Antioxidant, 50 ml, 479 kronor, Cicamed, cicamed.se
Nattkrämen är en återfuktande anti-age-produkt av lite lösare konsistens än dagkrämen och med en tydlig doft av apelsin. Tar sig snabbt in i huden och upplevs aldrig täckande utan enbart närande. En perfekt kräm att ta med sig in i skönhetssömnen.

16/17

<span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br><strong>Wildrose ansiktscreme, 40 ml, Korres, cirka 245 kronor</strong>, asos.com<br>Väldigt krämig, len konsistens och landar lätt på huden. Innehåller japanskt blodgräs som ska hjälpa huden att bibehålla fukt oavsett väderförhållanden och ansiktet känns verkligen välmående hela dagen. Att den innehåller ekologiska produkter ger den extra plus.


Wildrose ansiktscreme, 40 ml, Korres, cirka 245 kronor, asos.com
Väldigt krämig, len konsistens och landar lätt på huden. Innehåller japanskt blodgräs som ska hjälpa huden att bibehålla fukt oavsett väderförhållanden och ansiktet känns verkligen välmående hela dagen. Att den innehåller ekologiska produkter ger den extra plus.

17/17

Här är de bästa ansiktskrämerna 2016 - från budget till lyx.

Med rätt ansiktskräm kan du möta våren och sommaren med en fräsch och frisk hy.

Vi har testat krämer för alla hudtyper och i alla prisklasser från 89 kronor.

Flera av krämerna i testet har funnits på marknaden i flera år och blivit "klassiker" inom skönhetsvården.

Här är våra favoriter.

En bra ansiktskräm kan vara avgörande för hur din hud mår och ser ut. Hälsoliv har testat 16 sköna fuktgivare i flera olika prissegment. Nedan hittar du våra favoriter.

Till att börja med bör du dock bestämma vilken hudtyp just du har: normal, torr eller fet hy.

LÄS OCKSÅ: Så bromsar du din ålder

LÄS OCKSÅ: 6 recept mot fett hår och kluvna toppar

Normal hy

Har du inga större besvär med din hy och den ser tålig frisk och fräsch ut? Då har har du sannolikt normal hy. Kom dock ihåg att det är viktigt att att ta hand om huden även om den är normal.

Slät och jämn hudton och pigmentering

Känns varken torr eller fet

Har små fina porer

Torr hud

Slukar din hy fuktighetskrämen? Stramar den om du glömmer att smörja in dig? Då har du förmodligen torr hy.

Är ofta stram och blir lätt fnasig.

Är känslig och tunn och har nästintill osynliga porer.

Fet hy

Har du stora porer? Blir du blank i ansiktet och har lätt att få finnar och pormaskar? Då har du troligen fet hy.

Fet hy är fet och glansig på grund av överproduktionen av talg.

För att få bukt med orenheter i huden använder du milda produkter. Investera i en djuprengörande mask.

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade sätt att använda balsam på

ANSIKTSKRÄM - BÄST I TEST

Produkterna i testet hittar du på välsorterade Apotek och de större skönhetssajterna som Bangerhead.se, Kicks.se, Eleven.se, Skincity.se m fl. Är det någon ansiktskräm du har svårt att få tag på får du gärna höra av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt.

All Bright Hydrating day cream, Botanic's

Pris: 89 kronor.

Mängd: 50 g.

En dagkräm, för normal till torr hy, som ska verka återfuktande hela dagen. Det är dock tveksamt om den håller vad den lovar. Krämen är tunn och rinnig i konsistensen och svår att få in ordentligt i huden, den lägger sig mer som ett lager ovanpå. Den som vill råda bot på riktigt torr hy kommer sannolikt känna sig besviken.

LÄS MER: Serum - därför ska du använda det

 

Age reverse hydrafirm, Exuviance

Pris: 599 kronor

Mängd: 50 g.

En nattkräm som ska verka på alla ålderstecken i huden, och den känns faktiskt uppstramande efter användning. Flaskan får också väl godkänt: enkel att använda med ett smidigt pumptryck. Dock är konsistensen för klibbig, och doften för syntetisk. Hudvård ska inte lukta godis.

Ultra Calm skin calming day cream, Botanic's

Pris: 99 kronor.

Mängd: 50 ml.

Innehåller marshmallow som ska lugna känslig hud, samt spf 15 - tillräckligt i vårsolen. En lätt kräm som passar normala eller kombinerade hudtyper - men är inget för den riktigt torre. Får huden att kännas len men inte kladdig. Innehåller naturliga ingredienser och är utan parabener.

Pores no more pore effect, Dr. Brandt

Pris: 605 kronor.

Mängd: 50 g.

En nattkräm från Madonnas favoritmärke, som utlovar renare porer och mindre rodnad. Märker ingen större skillnad efter regelbunden användning, men produkten är behaglig, med en lagom fet konsistens som torkar fort. Luktar lite väl örtigt och starkt, och bränner aningen på ömtålig hud.

 

24HR Soothing and moisturizing cream, Creme Fraiche de Beauté

Pris: 215 kronor.

Mängd: 50 ml.

24 timmars fuktkräm för normal och känslig hud som känns lyxig i sin konsistens. En ansiktskräm utan parabener och mineraloljor med doft särskilt anpassad för känslig hud. Härlig kräm men hade gärna fått dofta lite blommigt.

 

Replenishing Face Cream, Malin+Goetz

Pris: 775 kronor.

Mängd: 48 g.

Ansiktskräm för torr hud med anti-agingegenskaper. Fet kräm för dig med normal till torr hy. Dryg, behöver endast liten mängd för att täcka stor yta. Neutral doft som kan tilltala både kvinnor och män. För den med normal hy passar den fint på vintertorr hud och som alternativ till din ögonkräm.

 

Initial Youth day Cream, Algologie

Pris: 379 kronor.

Mängd: 50 ml.

Dagkräm som återfuktar huden och är anpassad för personer över 30. En mjukgörande ganska fet kräm som innehåller alger, perfekt för känslig, torr hy. Smörj in ansiktet ordentligt med en liten mängd kräm för bästa resultat.

Beautiful Skin Normal/Dry Day Cream, Boots No7

Pris: 175 kronor.

Mängd: 50 ml.

Prisvärd dagkräm som piggar upp och lätt går in i huden. Mjukgör utan att bli fet med en återfuktande effekt som håller i sig länge. Krämen har en skön konsistens och den milda doften är behaglig. Innehåller UVA- och UVB-skydd samt SPF 15.

 

Beautiful skin day cream normal/oily, 50 ml, Boots No7

Pris: 175 kronor.

Mängd: 50 ml.

En mycket prisvärd dagkräm, som ger rikligt med fukt utan att kännas för fet. Snarare kan den upplevas som något "blöt". Produkten känns mild och mjuk på känslig hy och doftar neutralt och fräscht. Extrabetyg för att den innehåller SPF 15, som skyddar mot solens farliga strålar nu i vår.

 

D-Force Vitalising Anti-Age Day Cream, Beauté Pacifique

Pris: 675 kronor.

Mängd: 50 ml.

En riktigt fet anti-age dagkräm som råder bot på vilken vintertorr hy som helst. Den är i det närmaste doftfri och honungsliknande i konsistensen - så se upp med att applicera för mycket även om den går in förvånansvärt snabbt i huden. Huden får en fin lyster efter användning.

 

Ultra calm skin calming night cream, Botanic's

Pris: 99 kronor.

Mängd: 50 ml.

En riktigt skön kräm för den torraste vinterhuden. Innehåller marshmallow och lindblomma som ska lugna känslig hy, men är inte sötsliskig utan har en svag och fräsch doft. Går snabbt in i huden och håller hela natten, så att du vaknar med ett lent och återfuktat ansikte.

 

Green science firming face creme, Aveda

Pris: 895 kronor.

Mängd: 50 ml.

Praktiskt med en kräm som kan användas på både kvällen och morgonen. Känns varken för fet eller lätt, och den perfekta konsistensen går fort in i huden. Plus för den fräscha lite syrliga doften, som bidrar till en naturlig, grön känsla. Burken är gjord i 100 procent återvunnet material.

 

Neuroliquid volufill moisturizing hydra-gel, Peter Thomas Roth

Pris: 1039 kronor.

Mängd: 50 ml.

Mjuk, len kräm som i konsistens och utseende påminner om vitt vaselin. Lämnar huden len och följsam hela dagen. Snygg burk med innehåll som kan tilltala både kvinnor och män. Går snabbt in i huden och känns som en bra fuktbevarare med neutral doft. En lyxkräm att önska sig i present.

 

Korres Wildrose ansiktscreme, Korres

Pris: 305 kronor.

Mängd: 50 ml.

Väldigt krämig, len konsistens och landar lätt på huden. Innehåller japanskt blodgräs som ska hjälpa huden att bibehålla fukt oavsett väderförhållanden och ansiktet känns verkligen välmående hela dagen. Att den innehåller ekologiska produkter ger den extra plus.

 

24h antioxidant, 50 ml + Night Antioxidant, Cicamed

Pris: 479 kronor + 479 kronor.

Mängd: 50 ml.

Dagkrämen är len och lätt att applicera och doftar citrus. Går snabbt in i huden trots att den är ganska fet och ansiktet känns behagligt följsamt hela dagen. Innehåller bland annat aloe vera, ekologisk jojoba- och kokosolja och är rik på naturliga antioxidanter. Nattkrämen är en återfuktande anti-age-produkt av lite lösare konsistens än dagkrämen och med en tydlig doft av apelsin. Tar sig snabbt in i huden och upplevs aldrig täckande utan enbart närande. En perfekt kräm att ta med sig in i skönhetssömnen.

Relaterat