Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Om dina naglar blivit slitna under sommaren, kanske dessa livsmedel kan göra de fina igen.Om dina naglar blivit slitna under sommaren, kanske dessa livsmedel kan göra de fina igen.Om dina naglar blivit slitna under sommaren, kanske dessa livsmedel kan göra de fina igen.
Om dina naglar blivit slitna under sommaren, kanske dessa livsmedel kan göra de fina igen. Foto: Shutterstock.

5 livsmedel du ska äta för att få starka fina naglar

Har naglarna blivit slitna under sommaren?

Förutom en manikyr kan också kosten påverka hur naglarna ser ut och mår. 

Här är fem livsmedel du borde äta mer av för att få fina och starka naglar. 

Har du problem med sköra naglar som saknar lyster och ofta går sönder? Kanske kan en lösning vara att äta lite mer av vissa livsmedel, som ska vara bra för naglarna. 

Här är fem livsmedel som du borde äta för att få fina och starka naglar: 

1. Ägg 

Foto: Shutterstock.

Ägg innehåller mycket biotin (en typ av B-vitamin) som är bra för naglarna då det stimulerar proteinproduktionen som gör naglarna tjockare. Äggröra, stekt eller kokt ägg är alltså en bra idé till frukost om du vill få starkare naglar.

LÄS OCKSÅ: Hetaste nageltrenderna – så ska naglarna se ut 2018

2. Spenat

Foto: Shutterstock.

Spenat innehåller vitamin E, järn och A-vitamin, som alla tre är bra för både naglar och hår och gör att det växer snabbare. Sedan är spenat nyttigt för mycket annat, så släng i lite spenat i din sallad till lunch i veckan! 

3. Cashewnötter

Foto: Shutterstock.

Dessa nötter är bra för cellerna och gör naglarna både starka och skinande. Om du har naglar som lätt bryts eller har tappat sin glans kan det vara bra att äta lite extra mycket cashewnötter och se om det gör naglarna finare. 

LÄS OCKSÅ: Här är allt du behöver veta för att få snygga naglar

4. Lax 

Foto: Shutterstock.

Lax innehåller protein och zink, och även selen och koppar som också är bra för produktionen av kollagen som gör att naglarna växer bra. 

5. Edamamebönor

Foto: Shutterstock.

Dessa bönor gör så naglarna växer tack vare att bönorna bidrar till produktionen av keratin som är en naglarnas viktigaste byggstenar. Edamamebönor innehåller också mycket folsyra, vilket är bra för produktionen av nya nagelceller. 

Källor: Prevention & Women's health.