Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

10 modebloggar du bara måste ha koll på

Modebloggar att ha koll på.

De är duktiga, inspirerande och framför allt - grymma på allt som har med mode, stil och trender att göra.

Här är 10 svenska modebloggare som vi inspireras av just nu.

1. Rebecca Fredriksson

Född: 1990.

Norrköpingstjej som jobbar som stylist och med sociala medier. Bor numera i Stockholm och driver förutom bloggen och sitt privata Instagram-konto även Instagram-kontot @peppsomfan. 

Årets Chicaste Bloggare 2013.

Bloggadress: Rebfre.se

 

 

2. Elsa Ekman

Född: 1986.

Estetisk Stockholmstjej som arbetar som modell för MIKAS. Beskriver sig själv som en "globetrotter" och drömmer om att bli artist på heltid. Hennes kollektion för BikBok släpptes i juni 2015. 

Bloggadress: Elsaekman.se

 

 

3. Emma Danielsson 

Född:1980.

Som moderedaktör på Expressen håller Emma sig uppdaterad om säsongens trendigaste plagg. Hennes klädfilosofi är att hellre handla färre saker som kan användas under längre tid än fler billiga saker som blir slit och släng-plagg. Emma syns även med jämna mellanrum i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Den 31 augusti 2014 föddes Emmas dotter Ingrid - och därför blir det naturligt en hel del barnmode på bloggen också.

Bloggadress: Bloggar.expressen.se/emmasmode/

 

 

4. Fanny Lyckman

Född: 1990.

Designer och stylist som bland annat har designat flera kollektioner för Nelly. Jobbar just nu sitt egna klädmärke. Drömmer om att en dag få visa upp sina kläder på modeveckan i New York.

Bloggadress: Fannylyckman.com

 

 

5. Angelica Blick

Född: 1990.

Svensk modebloggare som vunnit många priser, är även populär utanför landets gränser. 

Linköpingsfödda Angelica säger själv att hon inte har någon stil - utan "blandar hej vilt" - något som gör att många kan inspireras. Har designat flera kollektioner i samband med Nelly.

Bloggadress: Angelicablick.se

 

 

Foto: Alexander Donka

6. Petra Tungården

Född: 1988.

Stylisten och moderedaktören Petra Tungården bloggar om sitt liv på Metro Mode. Frispråkiga Petra bjuder på massvis av inspiration när det kommer till mode, träning, inredning och livsstil.

Bloggadress: Petra.metromode.se

 

 

7. Kenza Zouiten

Född: 1991.

Bloggaren och modellen Kenza har länge varit Skandinaviens största bloggare och har i skrivande stund över en miljon följare på Instagram.

Hon har designat för märken som Guldfynd och Jofama. 2013 startade hon sitt eget klädmärke IvyRevel. 2014 deltog hon i "Let's dance" i TV4.

Bloggadress: Kenzas.se

 

 

Foto: Helén Karlsson

8. Elsa Billgen

Född: 1986.

Vintagedrottningen Elsa syns bland annat i "Äntligen hemma". På sin blogg bjuder hon på massvis av vackra bilder, loppisfynd och vackra plagg.

Elsa har inte burit byxor sedan hon gick på gymnasiet. Hon samlar på klänningar och hyr även ut brudklänningar - vintage - så klart.

Bloggadress: Elsa.elle.se

 

 

9. Janni Delér

Född: 1990.

Mode- och träningstokig tjej som ofta är på resande fot tillsammans – eller utan – pojkvännen Jon Olsson, skidåkare. Startade bloggen till en början för att dokumentera allt roligt hon var med om. Nu är den en stor del av hennes liv.

Vann pris i kategorin "Årets Nykomling" på Finest Awards 2014.

Bloggadress: Jannideler.com

 

 

10. Madelene Billman

Född: 1987.

Frilansande stylist som gör en del tv-jobb. Sedan maj 2015 är hon chefredaktör och modechef på Colin Magazine/Colin.se. Madelene har en unik stil och "älskar plagg som sticker ut".

Bloggadress: Madelenebillman.se