Oljor. Kokosolja är fuktgivande och mjukgörande
1 av 11: Oljor. Kokosolja är fuktgivande och mjukgörande
Superfoods. Huden behöver hälsosam mat.
2 av 11: Superfoods. Huden behöver hälsosam mat.
Vitamin C. Kan hjälpa till att reparera solskador.
3 av 11: Vitamin C. Kan hjälpa till att reparera solskador.
Mineraler. Selen verkar förebyggande mot rynkor
4 av 11: Mineraler. Selen verkar förebyggande mot rynkor
Äggvitemask. Proteinet i ägget hjälper till att reparera
5 av 11: Äggvitemask. Proteinet i ägget hjälper till att reparera Foto: Roman Gorielov
Sängkläder i satin. Örngott gjorda av siden eller andra tätt vävda tyger är en bra investering för att förhindra rynkor
6 av 11: Sängkläder i satin. Örngott gjorda av siden eller andra tätt vävda tyger är en bra investering för att förhindra rynkor Foto: Sergey Sukhorukov
Massage. Avslappnade muskler resulterar i mindre stress
7 av 11: Massage. Avslappnade muskler resulterar i mindre stress
Citron- och honungsfix. En snabbmetod som stramar upp och återfuktar hyn
8 av 11: Citron- och honungsfix. En snabbmetod som stramar upp och återfuktar hyn
Gurkmask. Gurka innehåller vitaminer och ämnen som stramar till
9 av 11: Gurkmask. Gurka innehåller vitaminer och ämnen som stramar till Foto: Valeriy Lebedev
Aloe vera. Den vitamin- och mineralrika gelen som återfinns i aloe vera-växten är sårläkande och har en lugnande effekt
10 av 11: Aloe vera. Den vitamin- och mineralrika gelen som återfinns i aloe vera-växten är sårläkande och har en lugnande effekt Foto: Lev Dolgachov
Renande juicekurer. Mata huden med det den gillar bäst
11 av 11: Renande juicekurer. Mata huden med det den gillar bäst

Skippa kniven – håll rynkorna på avstånd

Måste man lägga sig under kniven eller spruta in kemikalier för att hålla hyn ung?

Svar: Nej!

Medical Daily har listat 12 naturliga och billiga huskurer som håller rynkorna på avstånd.

1. Oljor. Kokosolja är fuktgivande och mjukgörande, samt innehåller ämnen som hjälper till att reducera redan uppkomna rynkor. Massera in i ansiktet före sänggående, så verkar den under natten. Olivolja har använts som mjukgörare i över 5 000 år och innehåller antioxidanter och vitaminer som fördröjer hyns åldrande och skyddar mot solen. Smörj in ansiktet med en matsked två gånger om dagen.

 

2. Superfoods. Huden behöver hälsosam mat för att kunna återhämta sig. Mandlar innehåller fuktgivande fetter, blåbär är rika på antioxidanter som gynnar kollagenproduktionen och tomater förser oss med lykopen som förhindrar solskador och får hyn att glänsa.

 

3. Bananmask. Banan är rikt på A-vitamin som motverkar mörka fläckar, B-vitamin som förebygger hyns åldrande och E-vitamin som skyddar mot UV-strålning. Mosa upp en frukt med en tesked apelsinjuice och en tesked naturell yoghurt. Låt masken verka i ansiktet i 15-20 minuter.

 

4. Vitamin C. Kan hjälpa till att reparera solskador som missfärgningar och rynkor. Ät flytande kosttillskott dagligen eller "skrubba" huden med en C-vitamin-peeling.

 

5. Mineraler. Selen verkar förebyggande mot rynkor och återställer elasticiteten som minskar med hyns åldrande. Koppar ska man inte konsumera i för stor mängd, men en kräm med ett litet innehåll lär hjälpa till att minska fina linjer. Zink är bra mot akne, eftersom det rengör huden och drar ner oljeproduktionen.

 

6. Äggvitemask. Proteinet i ägget hjälper till att reparera och återuppbygga vävnaden i huden. Mixa en äggvita med en tesked färskpressad citronjuice och en halv tesked honung, som håller bakterierna borta.

 

7. Sängkläder i satin. Örngott gjorda av siden eller andra tätt vävda tyger är en bra investering för att förhindra rynkor. Hudexperter rekommenderar att man sover på rygg för att undvika att kudden skapar bestående veck i ansiktet.

 

8. Massage. Avslappnade muskler resulterar i mindre stress, som i sin tur leder till färre rynkor. Gör en egen akupunkturbehandling genom att använda pek- och långfinger och massera området mellan ögonbrynen med 20 cirkelrörelser. Tryck sedan lätt på tinningarna och käken i tio sekunder vardera, medan du biter ihop.

 

9. Citron- och honungsfix. En snabbmetod som stramar upp och återfuktar hyn inför partykvällen. Stryk på ett tunt lager av färskpressad citronjuice blandat med honung över ansiktet. Låt verka i tio minuter och skölj.

 

10. Gurkmask. Gurka innehåller vitaminer och ämnen som stramar till, ljusar upp, återfuktar och tonar huden. Mosa en halv gurka med myntablad och cirka 2 deciliter grekisk yoghurt och låt stå i kylen innan du smörjer in ansiktet.

 

11. Aloe vera. Den vitamin- och mineralrika gelen som återfinns i aloe vera-växten är sårläkande och har en lugnande effekt på solbränd hud. Krukväxten går att odla hemma, både i trädgården och inomhus.

 

12. Renande juicekurer. Mata huden med det den gillar bäst: vitaminer, mineraler och fukt. Under tre dagar får din föda uteslutande bestå av frukt- och grönsakssmoothies.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!