ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

"Ska jag stå ut med den andra kvinnan?"

Publicerad 14 nov 2012 09.01

Manspanelen svarar på dina frågor. I panelen ingår: Robert Aschberg, Macus Birro, Pigge Werkelin och Leif GW Persson. Manspanelen publiceras i Expressen Söndag varje vecka.

Har du frågor? Mejla din fråga hit: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med en valfri signatur och din ålder.

FRÅGA: "Ska jag behöva stå ut med den andra kvinnan?"

Förra året kom jag på min man att ha en "flört" via nätet och jobbet med en och samma person. När man kommer på något sådant är det såklart aldrig en bra tidpunkt, men detta kom även då jag var sjukskriven över min dåvarande jobbsituation. Konfronterade honom och det kom fram att han träffat och mailat henne i sju månaders tid men att dom båda kommit fram till att endast vara vänner...

Han lovade mig dyrt och heligt att aldrig mer ha någon som helst kontakt med henne, och fastän det aldrig gick något längre så är det för mig "en sorts otrohet" och min tillit till mannen jag älskar är väldigt svag.

För någon månad sedan så kollade jag hans dator och vad fick jag se där, jo, mail igen från henne, avslutat med kram. Jag var så arg och sambon blånekade ända tills jag visade honom mailen, och han säger "men vi är ju bara vänner".

Förklarade för honom att dom inte kan vara vänner och är det ändå det han vill så finns inte jag kvar hos honom. Han har lovat att aldrig igen ha kontakt samt att tala om för mig om hon tar kontakt samt visa mig mailen. Men det sa han den första gången med.

Hon har själv sambo och barn och jag har vid båda tillfällena ringt henne och sagt att hon ska sluta upp med kontakten, trodde hon var så pass bright att hon fattade det första gången men nix.

Nu hoppas jag efter mitt andra samtal med henne, att hon förstod att det inte är okej. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och han är den jag vill leva med. Jag vill bara höra hur ni tänker kring detta. Ska man ha det så här?

"Förvirrad 38-årig tvåbarnsmor"

-

Manspanelen svarar:

Leif GW svarar: Hon kanske jävlas med dig

Nej, det skall du naturligtvis inte behöva och med otrohet är det ju så enkelt att det långt ifrån enbart handlar om sexuell praktik. Du kan ju börja med att försöka förklara den biten för honom. Återstår det svåra, att kunna göra det på ett resonabelt vis och utan att något som kanske inte är så där avgörande för din relation får större proportioner än vad det förtjänar. Dessutom tror jag att det vore klokt om du slutade att kontakta henne. Jag får ett intryck av att hon kanske vill jävlas med dig.

-

Marcus svarar: Början på ett nederlag

Just genom det faktum att en kvinna antar "den andra kvinnans roll" innebär en början på det totala nederlaget. Det blir svårt att vinna en kärleksmatch som har en sådan förluststämpel inskriven hos denna andra kvinna. Ofta har hon mindre att förlora och försöker dra med dig ner.

-

Robert svarar: Ni har båda gjort fel i den här situationen

Din man ska givetvis inte ha den sortens kontakter. Du ska å andra sidan inte snoka i hans dator, eller skälla på den andra kvinnan. Om han menar allvar med att han vill vara kvar hos dig så bör ni reda ut ert förhållande i grunden. Något fattas er. Vad det är kan ni möjligen ta reda på om ni bestämmer er för att vara helt ärliga med varandra.

-

Pigge svarar: Kan bli en väckarklocka

Tillit är som en sorts mödom som spräcks och går då egentligen aldrig att reparera till sitt ursprung. Det blir något annat hur man än gör. Det kan ibland bli en väckarklocka som skapar diskussioner som gör att förhållandet tar vägar som gör allt bättre - eller totalt tvärtom. Vill ni båda så skulle ni säkert kunna skapa ny energi i ert förhållande och borde då eventuellt ta hjälp av tredje part. Det är ett livsprojekt som man måste jobba med varje dag om man skall ha ett bra förhållande.