Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Läsaren frågar om det är omöjligt för kvinnor att tända på hans kropp.
Läsaren frågar om det är omöjligt för kvinnor att tända på hans kropp.
Läsaren frågar om det är omöjligt för kvinnor att tända på hans kropp.
Sexolog Suzanne Lindström.
Sexolog Suzanne Lindström.
Sexolog Suzanne Lindström.
1 AV 2
Läsaren frågar om det är omöjligt för kvinnor att tända på hans kropp.
Foto: Andriy Popov
2 AV 2
Sexolog Suzanne Lindström.
Foto: Stefan Lindblom / Helsingborgs-Bild

Sexologens tips: Så får du någon att åtrå dig

Suzanne Lindström är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi.

Skicka dina frågor till sex@expressen.se

Hej! Jag är en man på 28 år som haft två längre relationer med kvinnor i mitt liv. Det pratas ofta om det magiska första året då man är intim ofta och sexlivet leker. Jag förstår att det sedan avtar, att det blir färre tillfällen och spänningen minskar. Jag är helt okej med det. Men det som slår stora hål i mitt självförtroende är att inte känna mig åtrådd. Ställer ofta frågan till mig själv om det varit mig mina flickvänner tänt på eller om det bara varit tanken att få ligga med en ny person. Vad skapar hennes sexlust?

I min första relation fanns det få stunder som jag var så lycklig som när jag fick se min flickvän naken och hur blotta åsynen av henne gjorde mig kåt. Hon brukade inte reagera så mycket på min nakenhet, eller jo, hon sa "euw" en gång som att hon blev äcklad, det kändes så där.

I min nuvarande relation som varat i fyra år har jag sluppit en sådan kommentar i alla fall. Problemet jag känner nu är att min flickväns sexlust har absolut noll procent med mig att göra. Jag kan inte få henne att tända, det har bara med andra faktorer att göra. För att det ska bli nåt måste hon bli allmänt kåt. Stämning, doft, beslysning och så vidare kan påverka, men inte jag. Är det så här kvinnors lust generellt fungerar?

Är det omöjligt för en kvinna att tända på min kropp och snopp?

LÄS OCKSÅ:  Varför försvinner inte min sexfantasi?

Läsaren oroar sig för att hans tjej inte tänder på hans kropp. Foto: Thinkstock

Sexolog Suzanne Lindström svarar:

Hej och tack för en bra fråga. Det du beskriver, att man som par har en stark passion i början som sedan avtar hör till de flesta kärleksförhållanden.

Efter den första passionerade tiden står man inför äventyret – och det stora arbetet – att lära sig varandras personligheter, karaktärsdrag och egenskaper på djupet för att kunna förenas i ett starkt "vi", både själsligt, praktiskt, sexuellt och sensuellt. I den bästa av världar har ni också samtal kring sexualiteten, era önskemål och förväntningar. Då relationen fördjupas kommer ni också att mötas sexuellt och båda kommer att vara kåta på varandra som personer.

Det här mitt råd till dig: Du ska bli den bästa forskaren på hennes personlighet och hennes liv. Du ska bli genuint intresserad av och nyfiken på henne som person: Vad tänker hon på? Vad intresserar henne? Vilka drömmar har hon? Hur ser hon på framtiden? På ert liv tillsammans?

LÄS OCKSÅ: Får utslag av oralsex – är det normalt?

 

Öppna dig och visa att du litar på henne så mycket att du vågar och vill tala om dina egna innersta tankar och drömmar.

Gör saker tillsammans som förenar er. Det behöver inte vara märkvärdigare än en promenad, men se till att ni har saker som är era, där ni möts bortom kroppar och kön.

Visa hur innerligt du vill ha din partner på alla sätt, inte bara sexuellt. Då känner hon att du är riktigt och uppriktigt nyfiken på henne och ser henne som en viktig person i ditt liv. Då kommer du att väcka sexualiteten och sensualismen hos din partner. Hon kommer att känna åtrå, bli tänd och hon kommer att bli kåt på just dig. Det kan jag garantera.

LÄS OCKSÅ: Hur får jag honom att förstå min sorg?