Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 6 nov 2015 09:30

Sexologen: "Ni kanske ska testa analplugg"

<span>Smekningar, knottriga kondomer eller analplugg kan testas för mer känsla.</span>

Smekningar, knottriga kondomer eller analplugg kan testas för mer känsla.

1/2

Foto: Erwin Wodicka

<span>Sexolog Suzanne Lindström.</span>

Sexolog Suzanne Lindström.

2/2

Foto: Stefan Lindblom / Helsingborgs-Bild

Suzanne Lindström är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi.

Skicka dina frågor till sex@expressen.se

Jag har nyligen träffat en kille. Och han är så gullig och underbar. Men det är ett problem. Han tycker att jag blir för blöt när vi har sex. Finns det något jag kan göra åt det? k a

Sexolog Suzanne Lindström svarar:

Jag förstår att du tycker om och tänder på din kille, det är därför du blir så blöt. När du blir upphetsad så lubricerar du, alltså blir blöt - och det är väldigt bra. Lubrikationen är ett sekret som fungerar skyddande för dina slemhinnor under samlaget. Om du inte blir blöt så riskerar slemhinnorna att bli röda, irriterade och skadas. Normalt sett lubricerar kvinnor mellan 30 och 40 milliliter sekret då de blir upphetsade, alltså ungefär två till tre matskedar. Många lubricerar ännu mer.

Eftersom det är en naturlig process i din kropp så är det ju inget problem. Det ni upplever just nu kan bero på att ni är nya med varandra och att era kroppar inte hunnit anpassa sig helt till varandra ännu. Slidan är nämligen kroppens mest flexibla organ som kan töja sig både på längden och på bredden.

Det här är några tips till er:

Om du själv tycker att du blir för blöt och inte känner av friktionen så kan du ha en handduk och dutt-torka lite omkring slidans öppning, men aldrig inne i slidan.

Du kan använda tampong under förspelet som du tar ut då din kille ska komma in i dig. Viktigt att du bara provar det här om du själv upplever att du blir för blöt.

Experimentera! Tänk alternativ till in- och utsamlaget. Hångla, använd händer och munnar. Ta på er själva - det är ett bra sätt att visa för sin partner vad som känns bra.

Är din kille omskuren? Då kan det ibland vara så att man behöver lite mer friktion på penis för att känna tillräckligt.

Likadant om han har en lite smalare och mindre penis. Då finns det några bra knep att ta till:

1. Om du når kan du ta tag och strama till om hans penisrot mellan fingrarna då han är inne in i dig. En bra ställning är om du ligger på rygg och han kommer in snett bakifrån. Då kommer ni båda åt att stimulera varandra.

2. Använd dina bäckenbottenmuskler under samlaget. Knip åt om honom, vilket ökar friktionen och din egen njutning. Träna också bäckenbotten med knipövningar då ni inte är tillsammans.

3. Det finns knottriga kondomer som håller lite tajtare om penis - kan vara värt att prova.

4. Växla mellan smeksex och vaginalsex. Men vänta med att experimentera med analsex, då måste ni känna varandra riktigt bra och veta hur ni ska göra.

5. I sista hand, då ni känner varandra väl, kan man prova en analplugg som finns att köpa på nätet - prova bara om båda vill. Analplugg är en gummipropp som du sätter in i analöppningen och som försnävar slidan. Det är viktigt att använda glidmedel då man sätter in den och var noga med hygienen så att du inte får bakterier från analöppningen in i slidan.