ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Kjell, 47: Min fru har sexvägrat i 10 år

Signaturen "Kjell" skriver: "Sedan 10-12 år tillbaka får jag knappt röra henne heller och hon säger att hon inte har lust att ha sex alls".

Signaturen "Kjell" skriver: "Sedan 10-12 år tillbaka får jag knappt röra henne heller och hon säger att hon inte har lust att ha sex alls".

1/2

Foto: Fotolia

Suzanne Lindström.

Suzanne Lindström.

2/2

Foto: / Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bil / EXPRESSEN

Kjell, 47: Min fru har sexvägrat i 10 år

Hej!

Jag är en man på 47 år som har fru och 3 barn mellan 14 och 21 år.

Min fru vill inte ha sex längre, sedan 10-12 år tillbaka får jag knappt röra henne heller och hon säger att hon inte har lust att ha sex alls. 

Jag har försökt att prata med henne utan resultat.

Har du några tips eller förslag på vad jag vi skall göra för att få lusten tillbaka? 

Mvh Kjell

SEXOLOGEN SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR:

Hej Kjell,

Det här är jättesvårt. Du är 47 år, ni är mitt i livet. Ni måste sätta er ner och prata om ifall ni ska fortsätta vara ett par tillsammans. Du säger att du har försökt att prata med henne, men utan resultat. Har du frågat henne om hon vill leva sitt liv utan sex? Har du varit tydlig med att du inte vill ha det så?

Du har varit riktigt tålig som har hängt med i 12 år utan sex med din fru. Jag fattar inte att du, och många med dig står ut och kan vänta så länge. Uppenbarligen har du väntat och hoppats att hon ska ändra sig.

Men nu måste tala om att du inte vill ha det så här, att du inte är nöjd och inte finner dig i hur ni har det. Jag tycker faktiskt att du ska lägga korten på bordet och helt enkelt säga: "Jag vill inte ha det så här i resten av mitt liv".

Ert gemensamma ansvar hur ni ska hitta intimitet

Vill hon fortsätta leva med dig är det ert gemensamma ansvar hur ni ska hitta intimitet. Alternativet är om hon tycker att det OK ifall du söker sex på annat håll. Hon kanske svarar "fine, gör det" men enligt min erfarenhet brukar de inte göra det, då känner hon sig ofta utelämnad och inser att relationen i övrigt också kan hotas.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

Suzanne Lindström.

Foto: Stefan Lindblom

"När barnen är födda är de färdiga"

Du kanske också ska ställa frågan: "Har du sex med någon annan eftersom du inte har sex med mig?" Skulle det kunna vara så att hon är otrogen och är med någon annan? Det vore en möjlig förklaring till hennes obefintliga intresse för dig. 

Jag träffar många människor som har sexproblem. En del kvinnor har haft sex under tiden de skaffade barnen, då är de tända och vill ha mycket sex och männen tänker att de har det jättebra tillsammans. Men egentligen var sex endast till för barnaalstrande, sen är sex bara jobbigt. När barnen är födda är de färdiga och hittar på olika ursäkter för att slippa samliv.

Borde få ha ett fint fortsatt gemensamt kärleksfyllt liv tillsammans

Jag tycker att du ska ta med dig din fru till en terapeut, prata om ert samliv och er relation, om dina och hennes behov och hur ni ska göra. Det snabbar på besluten. Ska ni hitta lusten efter så här många år behöver ni professionell hjälp.

Tänk på att allting rullar på så länge man har barn hemma och inte prioriterar relationen, men de kommer ju att flytta ut de kommande åren och då är det bara ni två, som borde få ha ett fint fortsatt gemensamt kärleksfyllt liv tillsammans.

LÄS MER: 6 saker du aldrig ska göra före sex

"Enligt min erfarenhet har man ofta drabbats av ett riktigt uselt självförtroende"

Dessutom funderar jag lite över hur du mår. Hur har du det med självförtroendet? Enligt min erfarenhet har man ofta drabbats av ett riktigt uselt självförtroende, man har blivit bortstött länge och känner sig inte attraktiv. Det är lätt att börja fundera på varför ens partner inte vill vara med en, om det är nåt fel, man känner sig oftast både osäker och förminskad. 

LÄS OCKSÅ: 6 vanliga kärlekskriser många par går igenom

Det är inte lätt att hitta självkänslan inom relationen, frågan är om du kan återhämta dig av egen kraft. Att gå på gym och bygga upp din kropp kan hjälpa dig att få ur dig frustrationen. Kanske kan du hitta någon annan form av bekräftelse som du inte får hemma. Då styr man det ditåt. Det kanske gör att du kan lyfta upp blicken och se vad som finns runtomkring. 

Att hitta tillbaka till dig själv skulle kunna ge dig en bättre position för att ta itu med ert obefintliga sexliv.