ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Hur ska man göra för att komma samtidigt?

Publicerad 17 jul 2017 06.00
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM
Signaturen "Jens" skriver: "Vi har det bra i sängen, men nu har vi liksom lärt oss varandra så då vi har sex är det alltid likadant". (OBS, genrebild)

Signaturen "Jens" skriver: "Vi har det bra i sängen, men nu har vi liksom lärt oss varandra så då vi har sex är det alltid likadant". (OBS, genrebild)

1/2

Foto: Fotolia

Sexologen Suzanne Lindström ger tips och råd.

Sexologen Suzanne Lindström ger tips och råd.

2/2

Foto: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jag och min tjej har varit tillsammans i tre år. Vi har det bra i sängen, men nu har vi liksom lärt oss varandra så då vi har sex är det alltid likadant. Oftast är hon på mig först, sen jag på henne och då kommer jag. Sen tillfredsställer jag henne oralt.

Har du tips på lite andra ställningar vi kan prova? Hur ska man göra för att komma samtidigt?

/Jens

SEXOLOG SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR:

Grattis till att ni haft ett sexliv som funkat så bra i tre år! Det är i de flesta fall en bekräftelse på att man har en trygg, respektfull och tillitsfull relation med bra samtal och god kommunikation. Då finns alla möjligheter att utveckla och fördjupa även sex- och samlivet.

Och för att det fortfarande riktigt ska hetta till lite då och då efter ett antal år så behöver man tillsammans utvecklas sexuellt. Mitt råd är att du inte att du ska hänga upp dig så mycket på det där med olika ställningar, det blir lätt lite gymnastik över det hela vilket dessvärre oftast kan bli en lustdödare i stället för tvärtom.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

"Tala om för henne hur mycket hon betyder för dig"

Nej, det jag tycker ni ska fokusera på nu är att utveckla sensualismen. Alla våra sinnen ska stimuleras och egentligen är det i våra hjärnor som lusten tar fart. Börja i vardagen när ni har kläderna på, gör något tillsammans som ni båda gillar och där ni möts och samtalar bara ni två – kanske skicka ett sensuellt sms innan ni ses, ät en god middag, gå en promenad eller något annat. Se till att det är lugnt omkring och tar er tid till att uppvakta och bekräfta varandra. Bygg stämning. Passa på att ge din tjej en liten present eller något annat som visar att du ser och uppskattar henne. Berätta det också, tala om för henne hur mycket hon betyder för dig och hur mycket du uppskattar er samvaro och era samtal.

Suzanne Lindström.

Foto: STEFAN LINDBLOM

Nästa steg är att ta sig tid för sensualism rent fysiskt. Tänk att ni ska använda alla sinnen i samvaron. Duscha tillsammans, se till att ert rum har behaglig belysning, kanske lugn musik som ni gillar. Huden är det största känselorganet så ge varandra sensuell massage, smek hela hudkostymen, utan att stimulera erogena zoner. Upptäck varandras kroppar, ge det ordentligt med tid innan ni går vidare och stimulerar varandra erogent. Bra hjälpmedel kan vara en olja, den jag brukar rekommendera är silikonbaserade Pjur Woman Glide som finns att köpa på nätet. Ni kan också krydda med en vibrator om det känns rätt.

LÄS MER: 7 oväntade orsaker till varför du inte får orgasm

"Många kvinnor får orgasm av att tycka och gnida"

Att komma samtidigt kan vara svårt, många par tycker inte det är nödvändigt. Man får prova sig fram och samtidigt inte göra det till en prestation eller orgasmjakt, då försvinner lusten. En bra ställning är om din tjej ligger på rygg och du ligger helt på sidan och kommer in i henne så att ni ligger som en sax. Då kommer ni båda åt att stereostimulera klitoris och bröst samtidigt med händer, eller lägg till en vibrator. När ni ligger så och du är inne i henne kan även hon nå ner till din penis i roten och sen under samlagsrörelserna följa med, med handen under tiden, det kommer du att tycka om.

LÄS OCKSÅ: Övningar för fontänorgasm

Kvinnans vulva är ett stort organ med nervtrådar som känselspröt upp över venusberget och på sidorna. Många kvinnor får orgasm av att tycka och gnida sig mot något. Det kan fungera om hon är ovanpå dig, eller om du kommer in i henne bakifrån och hon ligger på mage på en kudde. Prova och experimentera helt enkelt, men glöm inte att det är genom sensualism och kommunikation allt börjar.