Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 14 aug 2015 12:35

"Hur ska jag ta henne bakifrån?"

Testa. "Nyckeln till ett bra sexliv är kommunikation."

Testa. "Nyckeln till ett bra sexliv är kommunikation."

1/2

Foto: John Dowland

Hjälpmedel. The Cone, 899 kronor, lustjakt.se.

Hjälpmedel. The Cone, 899 kronor, lustjakt.se.

2/2

Foto: Produktbild

BAKIFRÅN. Jag fantiserar om att ta min tjej bakifrån, men har inte vågat fråga henne om det ännu. Hur kan man få till den ställningen så det också är skönt för tjejen? Och så undrar jag om båda ska stå på knä, eller ligga ner. Hur gör man?

Tacksam för svar

Sexolog Suzanne Lindström svarar:

Hej! Det är vanligt att man har sex bakifrån, många tjejer och killar tycker om det. Så självklart ska du prata med sin tjej om det! Att variera olika ställningar gör de flesta par efter ett tag då man lärt känna varandra. Prata med din tjej, föreslå, se vad hon tycker och var lyhörd för vad hon kan vara sugen på. Nyckeln till ett bra sexliv är kommunikation.

Vid bakifrånställning är ett bra tips till kvinnor att sköta stimuleringen av sin klitoris själv. Så försök hitta ett sätt så att hon kommer åt med handen. Ett hjälpmedel ni kan prova är The Cone som finns på bild här intill. Hon kan ligga på den och på så sätt stimuleras klitoris och vulva samtidigt som du kommer in i henne.

 

Satsa först på ett långt och innerligt förspel. Om ni båda är ordentligt upphetsade då det är dags att prova ställningen, blir allt lättare. Hon behöver ha ordentlig lubrikation, alltså vara våt, då du ska komma in i henne.

Sen kan man göra på lite olika sätt; hon kan stå på alla fyra och du står på knä bakom henne. Kom ihåg att hon inte ska ha benen alltför brett isär, då kan det göra ont i hennes höfter. För dig är det bra att ha något mjukt under knäna, det kan göra lite ont annars. I sängen fungerar det bra förstås.

Ett annat sätt är att hon ligger med huvudet ner på en skön kudde och har rumpan upp. Ni kan också ligga ned båda två, då kan ni prova med att hon har en kudde under höfterna för att komma upp lite grand. Ja, sen kan man variera genom att prova att göra det i soffan, hon står på knä och lutar sig över soffan och du kommer in bakifrån. Du kan också sitta ned och hon kan sitta på dig med ryggen mot dig. Då kommer du åt att smeka henne.

 

Viktigt är att du måste kolla med din tjej hur hon tycker det är skönt att stå. Hur ställningarna fungerar är olika för olika kvinnor, det beror på hur hennes livmoder ligger och var hon är i sin menscykel. Så det som fungerar en gång kanske gör ont nästa. Ni måste kommunicera om hur ni vill ha det, så att båda är med.

En bra ställning är att ni båda ligger ned och du kommer in i henne bakifrån, från sidan. Då kan hon lägga sig halvt på rygg och ta sitt ben över dig. Du kommer åt att smeka och stimulera henne. Det är en ställning som många uppskattar.

 

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips som får det att pirra lite extra