Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 13 jul 2018 06:00

Hur ska jag göra för att inte komma för tidigt?

17-årige Anton är orolig för att komma för tidigt när han har sex.

17-årige Anton är orolig för att komma för tidigt när han har sex.

1/2

Foto: Shutterstock

Sexologen Suzanne Lindström svarar och ger råd.

Sexologen Suzanne Lindström svarar och ger råd.

2/2

Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bil / EXPRESSEN

Hej!

Jag är en 17-årig kille som har det väldigt svettigt. Jag har börjat träffa en tjej och jag tänker att det snart kommer att bli läge för sex. Hon har gjort det förut, men det har inte jag och det känns som en tuff press.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Det jag framför allt är orolig för är att komma för tidigt första gången man ska ha sex! Hur ska man göra för att inte komma för tidigt! Hur ska man göra för att kunna ha sex utan att komma direkt eller tidigt. När jag onanerar går det på en minut. Är normal annars.

Har du några tips?

Anton

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

SEXOLOGEN SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR

Hej Anton!

Det är alltid nervöst första gången, man vet inte hur man ska göra eller hur det kommer att kännas. 

När ni kysser och smeker varandra så titta varandra i ögonen. Titta på henne, se hur hon ser ut, vad hon tycker om, smek henne jättemjukt och sakta.

Jag tycker inte att du behöver berätta att du inte har gjort det förut om du inte vill, och du behöver inte tänka att hon är jätteerfaren för att hon har gjort det förut. Ni ska göra det så bra som möjligt tillsammans, där ni är nu.

Vissa kan tycka att det är tufft att den man är med är mer sexuellt erfaren än man själv är. Men tänk inte så, vad vet dum hon har kanske inte haft bra sex förut.

LÄS OCKSÅ: "Hur väcker jag glöden mellan oss igen?" 

"Berätta hur mycket ni tycker om varandra"

Det du ska göra är att smeka henne och bli smekt, ha ruskigt bra förspel. Du ska veta att tjejers känselspröt sitter mycket utanför kroppen, på huden, överallt. Var inte på brösten och underlivet på en gång - armar, hals, rygg finns också. 

Fråga henne: vad tycker du är skönt? Lyssna på hennes svar. Blir hon förlägen och känner sig pressad av frågan, be henne i stället att visa dig. Säg nåt i stil med " För min hand där det känns bra".

Ni kan bygga upp ert språk tillsammans. Sex börjar med kommunikation. Berätta hur mycket ni tycker om varandra.  Var inte så fixerad vid samlaget. 

Nu är du 17 år och tycker kanske att det låter gammeldags, men tro mig: F ör att bli en bra älskare måste man träna på att smekas skönt och vara nyfiken på sin partners reaktioner. 

Du berättar att du kommer väldigt tidigt även om du onanerar. 

LÄS OCKSÅ: 6 saker du ALDRIG ska göra före sex 

"Utmana dig själv"

Om du är så här nervös kring den frågan borde du kanske onanera kort innan ni träffas.

Du behöver också jobba aktivt med att fördröja din orgasm när du smeker dig själv. Om du nu onanerar på en minut då behöver du träna upp dig så att du håller längre. Släpp inte fram satsen efter en minut, försök att andas, håll över ollonet och kanske penisroten, tills vågen och känslan som leder till orgasm går över.

Träna det här många gånger. Utmana dig själv. Jag tycker att du ska kunna hålla dig fyra gånger innan du släpper igenom satsen per onani. 

En annan sak du behöver träna på är kondomtekniken. Det är jätteviktigt att du har tränat det själv i din onani så att du slipper fumla. Har du inte gjort det kan du bli osäker, det kan vara en stressfaktor som gör att ståndet svikta så det är skönt att känna trygghet med den tekniken. Och ta på kondomen själv snarare än att låta henne göra det. Kom ihåg att du måste ha den på hela tiden.

Och om det nu blir samlag, så håll i penisroten över kondomen när du drar ut så att inte kondomen stannar kvar i slidan eller läckage ska uppstå. 

Lycka till