<p>Läsaren Simon undrar hur kan tillfredsställa sin tjej på bästa sätt. </p>
1 av 2: <p>Läsaren Simon undrar hur kan tillfredsställa sin tjej på bästa sätt. </p> Foto: Katarzynabialasiewicz/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
<p>Sexologen Suzanne Lindström svarar på läsarnas frågor.</p>
2 av 2: <p>Sexologen Suzanne Lindström svarar på läsarnas frågor.</p> Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

"Hur kan jag ge henne det bästa oralsexet?"

Jag skulle gärna vilja ge min tjej det bästa oralsexet. Har du några bra tips på hur jag ska göra?

Hur ska hon ligga, ska jag använda händerna och i så fall hur? Tacksam för tips!

/Simon, 27

SEXOLOGEN SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR

Vad bra att du vill bli bra på oralsex - då kommer du att få en lycklig tjej, jag lovar!

Du får prova dig fram, och några grundläggande tips kommer här:

Ni bör ha tvättat av er och känna er fräscha. Ett bra tips är att duscha tillsammans – det brukar vara ett jättebra förspel. Om din tjej inte känner sig fräsch kan hon lätt få för sig att du tycker att hon luktar illa, och då kommer hon garanterat inte kunna slappna av och ge sig hän utan i stället börja spänna sig, det är rätt vanligt.

"Du ska vara uppmärksam på hennes respons"

Sen är det viktigt att ni har en bekväm ställning – speciellt du! Du måste ha en position så att du inte får ont nacken eller någon annanstans. En skön dubbelsäng är bra. Hon kan ligga på rygg och du kan vila huvudet lite mot hennes ena lår om det är jobbigt att ha huvudet rakt fram. En annan bra ställning är om hon sitter eller halvligger i en soffa eller fåtölj och du står på knä framför. Du kan även be henne stå på knä med hela sin vulva över ditt ansikte.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du ALDRIG ska göra före sex

Så börjar du med att smeka hennes kropp, reta hennes bröst, sen går du ner och andas varmt över hennes vulva. Ge en liten slick, smek brösten och när du känner hennes respons börjar du fladdra lätt över hennes klitoris med blöt tunga. När du börjar känna med tungspetsen att klitoris förstoras och det blir blött i slidan så fortsätter du.

Du ska vara uppmärksam på hennes respons, du märker hur hon andas och rör sig. Var mjuk, försiktig och blöt med tungan, vänta tills du känner med tungan och kanske även ser att klitoris är ordentligt erigerad, då kan du prova att föra in ett finger i slidan. Inte alla tjejer gillar det, men många tycker att det ger en intensivare upplevelse.

"Jobba med tungan"

När hon börjat komma i gång kan du också ta på dig själv så att ni når en gemensam upphetsning. Du kan också växelvis ”runka”, småsuga över klitoris och dess förhud. Du märker att hon börjar spänna sig, kanske spänna benen och njuta intensivare så fortsätter du med tungan. Andas ut, blås varmt över hennes känsliga vulva. Glöm inte bort att andas regelbundet, både för din egen skull och för hennes, om hon hör att du slutar andas kan hon bli upptagen av att tänka på det och då släpper upphetsningen. Jobba med tungan, ha den blöt och liksom intressera dig för din egen tunga, prova att tungspetsfladdra, prova lite tryck och så vidare. Det är din tunga och hennes respons som samspelar här. Tänk på det som att du utforskar hennes kropp, upphetsning och respons.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

Räkna med att ni får träna några gånger

Om du vill att hon ska få orgasm med oralsex så räkna med att det kan ta ett tag, 5-10 minuter, kanske mer. Och det sker antagligen inte första gången ni gör det utan räkna med att ni får träna några gånger. Övning ger färdighet!

Slutligen vill jag ge några grundläggande tips: korta naglar. Alltid korta naglar för alla som vill föra in fingrar i kvinnor. Bara tanken på att det kan riva till får de flesta kvinnor avtända. Visa henne också hur mycket du tycker om att ge henne oralsex, tala om för henne hur gott hon smakar och hur tänd du blir av att se henne njuta.

Sen är det många kvinnor som kommer till min mottagning som har lite svårt med dagens skäggmode. Kortare skägg eller slätrakad funkar fint, men de riktigt länga skäggen kan sticka och kännas ohygieniska vid oralsex.

Lycka till!

LÄS OCKSÅ: Orgasm - 10 skäl för att unna dig den ofta

Fråga Suzanne

Suzanne Lindström är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi.

Skicka dina frågor till sex@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande