ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

"Hjälp! På konferensen kunde vi inte hålla oss"

Publicerad 10 jul 2017 06.00
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM
"Vi kände båda en omedelbar attraktion och på senaste konferensen kunde vi inte hålla oss. Vi hade sex tre nätter i rad och det är det häftigaste sex jag varit med om i mitt 37-åriga liv", skriver signaturen "Karin, 37". (OBS, genrebild)

"Vi kände båda en omedelbar attraktion och på senaste konferensen kunde vi inte hålla oss. Vi hade sex tre nätter i rad och det är det häftigaste sex jag varit med om i mitt 37-åriga liv", skriver signaturen "Karin, 37". (OBS, genrebild)

1/2

Foto: Fotolia

Suzanne Lindström.

Suzanne Lindström.

2/2

Foto: STEFAN LINDBLOM

Jag är gift sedan 12 år och har två barn och ett bra liv. Min man och jag har haft ett helt okej sexliv, kanske en gång i veckan, och vi är jättebra vänner och han är en bra pappa.

Barnen är inte längre så små, så vi är klara med den mest pressade småbarnstiden.

Jag var nöjd. Tills för ett år sedan då en ny man började på mitt jobb.

Vi kände båda en omedelbar attraktion och på senaste konferensen kunde vi inte hålla oss. Vi hade sex tre nätter i rad och det är det häftigaste sex jag varit med om i mitt 37-åriga liv.

Han har förvandlat mig till en ny människa - tok-kåt, kan man säga.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

"Jag struntar i att jag är otrogen"

Jag är förhäxad av honom. Jag struntar i att jag är otrogen (fast det gör jag ju egentligen inte, men jag kan bara inte stoppa det). Så fort han bara går genom rummet så vill jag ha honom! Jag vill kyssa honom i hissen, dra in honom i kontorsförrådet, hångla med honom på toaletten.

Vad händer med mig?

Ska jag skilja mig?

Är det okej att ha en älskare?

Ge mig råd!

/Karin, 37

"Vad händer med mig? Ska jag skilja mig? Är det okej att ha en älskare?"

Foto: Fotolia

SEXOLOG SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR:

Svar: Du beskriver något som många längtar efter, och det har du fått uppleva nu. Men mitt absoluta råd till dig i det här läget är att ta det lugnt och verkligen reflektera över din situation. Gärna med en terapeut. Avvakta med att berätta om otroheten för din make i det här läget. Det är höga insatser du spelar med nu, du riskerar skilsmässa med allt vad det innebär.

Ta den här otroheten som en "wake-up" för att se på ditt äktenskap. Det kanske inte fullt ut är som du önskar. Fundera över det - vad är dina förväntningar på en relation? Hur vill du att ert liv ska se ut framöver, både sexuellt och på andra plan. Försök vända på tankarna, hur kan du hitta tillbaka till ett aktivare sexliv med din man?

LÄS MER: 6 saker du aldrig ska göra före sex 

"Det kan vara enormt sexuellt triggande"

Det du varit med om är en kick. Det kan vara enormt sexuellt triggande och man kan bli besatt av spänningen och därmed förblindad för konsekvenserna. Så oavsett vad som händer i nästa skede så måste du sätta dig ner och reflektera. Ett bra sätt är att göra en för- och emot-lista för ditt äktenskap: Hur är ditt samliv med din make i dag? Hur bra kan ni kommunicera? Fysiskt? Med barnen? Om alla dina svar på vardagen, med maken och barnen är bra, så är mitt absoluta råd att du tänker dig för. Du kan rasera mycket genom att gå in i den här akuta förälskelsen med den andre mannen. Och att fortsätta otroheten är en enormt hög insats.

Du frågar om det är okej att ha en älskare? Det måste du fråga din make om. Jag har mött par som tillåter sex med andra, men det är mycket ovanligt och oftast ingen långsiktigt hållbar lösning för att leva tillsammans. En bra parrelation bygger på förtroende. Du behöver reflektera och utreda för dig själv, att du drabbats av den här sexuella passionen behöver inte betyda att du lever i ett dåligt äktenskap. Men innan du vet det, stoppa otroheten och utred för dig själv hur du står i ditt liv. Fundera också över vad din älskare har för avsikt. Har han en fast relation? Det kan vara stundens hetta - eller så kan det vara så att ni båda ska skilja er. Men det kan du inte veta förrän du gjort jobbet med dig själv.

LÄS MER: 7 oväntade orsaker till varför du inte får orgasm

"Det är inte ovanligt att en otrohet är ett uppvaknande"

Det här har gett ditt liv spänning, men är det en man du kan tänka dig att dela livet med? Och om du saknar spänning - vad gör du och din man för att krydda ert förhållande i dag: Vad hittar ni på tillsammans? Har ni roligt? Får - och ger - du mycket uppvaktning?

Mitt råd är att du går i egen terapi för att reda ut dina känslor. Det är inte ovanligt att en otrohet är ett uppvaknande, det gör tydligt att det är något man vill förändra. Men det gäller att bli klar över vad man vill förändra.

Om du kastar dig in i den här passionen med den andra mannen finns risk att du ångrar dig och att du upprepar mönstret i nästa relation.