Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 8 feb 2019 06:00

”Hjälp! Jag tror att min fru är otrogen”

Sexet känns annorlunda, kan det vara för att hon haft någon annan vid sidan av?

Sexet känns annorlunda, kan det vara för att hon haft någon annan vid sidan av?

Foto: Shutterstock

Signaturen Plågad hör av sig till sexologen eftersom hen oroar sig för att hens fru är otrogen.

Det är hennes nya moves i sängen som får hen att undra. Men är svartsjukan obefogad? 

Suzanne Lindström reder ut.

Egentligen har jag ingenting att klaga på. Vårt sexliv är ganska bra, åtminstone varje vecka vilket man får vara nöjd med efter 15 år i samma säng. Men under hösten har hon förnyat sin repertoar, hon rör sig annorlunda, rör mig lite annorlunda och det har blivit som en fix idé i mig att det skulle bero på att hon träffat någon annan. Jag har frågat henne och hon har sagt att så inte är fallet, men min känsla är att någonting förändrats i henne, i hur hon rör mig och att det skulle bero på att hon fått inspiration från annat håll. Är det ovanligt att det blir så i par där den ena varit med någon annan? Det är mer som små skillnader i beröring, i turordning, i ställningar, i handlaget när hon ber mig att vända mig eller när vi går mellan olika ställningar. Jag har inte tidigare varit svartsjuk, därför tänker jag att jag kanske blir misstänksam för att något har hänt snarare än att det är fria fantasier. Eller kan man bli plötsligt obefogat svartsjuk utan att nåt har hänt? 

Plågad

SEXOLOG SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR:

Hej Plågad,

Du ska nog inte vara så himla plågad, du ska nog snarare tänka på att ”vad roligt att vi har fått förnyat sexliv.”

Sluta tänka på vad hon har inspirerats ifrån. Hon kanske bara sett 50 shades of gray? (Tips till dig: Läs de böckerna). Hon kan ha varit otrogen, hon kan ha sett porrfilmer, kanske läst böcker, vad kan man egentligen veta? Men en sak verkar lovande: hon vill uppenbarligen att ni ska förnya er och hon vill vara med dig.

Hon säger att hon inte har varit med någon annan och då har du bara ett val och det är att tro på henne. Trivs ni med varandra, tro på henne.

Var hon fått inspiration ifrån - strunt i det. Du tjänar ingenting på att bli svartsjuk, snarare tvärtom, svartsjuka är förödande för en relation. 

Var tillsammans, njut av varandra. Hennes inspirerande, annorlunda sex som hon tar initiativ till, kanske står för en längtan att förnya ert samliv. Det här är kanske hennes sätt att visa att hon tycker att det blivit lite tråkigare efter femton år.

Försök att utveckla lite lekar själv, som hon gör. Bli lite djärvare, hitta på något du också.

Utveckla din egen sexuella förmåga och lyft in den i sovrummet, i huset.

LÄS OCKSÅ: 13 varningsflaggor på att din relation inte mår bra

”Överraska henne”

Goda älskare föds inte, de tränas. Du behöver tänka på hur du kan bidra lite mer och krydda. Du kan leta lite på nätet, titta på lite film, Erika Lusts filmer gillar jag, hon är bra. Låt dig inspireras av spänning.

Det finns erotiska spel man kan köpa, där man kan få lite hjälp och tips i korten, till exempel "Monogamy".

Överraska henne, det kan hetta till ordentligt.

Har du inte hittat på många överraskningar själv, kan du fixa en blind-dejt på stan med henne och sen fixa ett rum på ett hotell. Det måste inte vara komplicerat, ni kan men måste inte göra rollspel.

Be henne gå ut på en krog, och sätts sig på en bar, och sen när hon sitter där kommer du och stöter på henne. Det finns en del som gillar sånt där, som har såna drömmar. Du behöver bara vara dig själv. Bara be henne: ”Gör dig lite fin, klä upp dig, så ses vi där”. 

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som spelar in

Överraskningen kan vara att man går på bio, äter en middag, eller vad som helst. 

Har man satt barn till världen och har en familjebild, då har man en förbaskad skyldighet att försöka kämpa för det goda och det fina man har och hitta nya vägar att fortsätta att njuta av varandra. Där låter din fru som ett föredöme. Jag tror att ni kommer att ha mycket roligt tillsammans framöver.

Vänliga hälsningar,

Suzanne