Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 6 okt 2017 06:00

"Hjälp! Jag är kär i en pappa på simskolan"

"För att göra storyn kort blev den pappan och jag kompisar, och vi fortsatte att hålla kontakt även efter simskolan", skriver läsaren. (OBS, genrebild)

"För att göra storyn kort blev den pappan och jag kompisar, och vi fortsatte att hålla kontakt även efter simskolan", skriver läsaren. (OBS, genrebild)

1/2

Foto: Fotolia

Suzanne Lindström.

Suzanne Lindström.

2/2

Foto: STEFAN LINDBLOM

Hej Suzanne!

Jag är 41 år gammal och mamma till tre barn. Jag är skild sedan fyra år. Mitt ex lämnade barnen hos mig och skyllde på mig att det är jag som valde att skiljas. Som straff flyttade han till en annan stad och vill inte ta sitt ansvar för barnen.

Barnen och jag mår mycket bättre i dag. Pappan vill komma tillbaka, men han vill inte ändra på något, så för mig skulle det bara vara som att uppleva samma sår om igen. 

För ett år sedan var min son på simskola och han blev kompis med en annan pojke i simskolan, som alltid kom dit med sin pappa. För att göra storyn kort blev den pappan och jag kompisar, och vi fortsatte att hålla kontakt även efter simskolan. Det var en helt oskyldig vänskap och hans sambo visste om det. Men plötsligt vände det till kärlek. Han erkände sina känslor, men var tydlig med att han inte vill skiljas. Jag sa att det är bäst att inte ha kontakt alls. Hans sambo visste också och blev ledsen. Vi avbröt kontakten en tid, men nu har vi återupptagit den. Ibland håller jag mig undan några veckor för att jag känner mig svag för honom.

LÄS OCKSÅ: 6 saker lyckliga par gör före läggdags

"Sist vi sågs pussades vi"

Det har gått nästa ett år nu. Vi har inte haft någon sexuell relation, men sist vi sågs pussades vi. 

Min fråga är hur jag ska ta mig ifrån honom. Jag känner mig förändrad, är inte lika glad som förut. Jag känner snabbt skuld för små och stora saker. Ser på mina vänner och funderar på hur de skulle reagera om de visste att jag har kontakt med en upptagen man. Han har en stor plats i mitt hjärta, men jag vill inte ha en handikappad relation. Senast sa han att han inte vet vad han vill. Hur ska jag stå emot honom?

Trebarnsmamma

Suzanne Lindström.

Foto: Stefan Lindblom

SEXOLOG SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR:

Först och främst vill jag veta hur du har det nu med barnens pappa? Finns han med i deras liv? Har ni delad vårdnad? Skulle ni kunna få det att fungera på ett vänskapligt plan? Jag tycker att du ska vara tydlig med ditt ex om att du mår bättre nu, och om du inte vill ha honom tillbaka måste du säga det. Det är ju även bäst för er alla om barnen får en bra pappakontakt. Om ni har svårt med kommunikationen kanske ni kan gå i familjeterapi, för barnens skull. 

LÄS MER: 9 skäl att skiljas eller börja kämpa 

Jag tycker inte att du ska ha skuldkänslor alls

Vad gäller den nya vänskapen med ”pappan på simskolan” så är det svårt, men jag tycker inte att du ska ha skuldkänslor alls. Du säger att ni inte har haft en sexuell relation och eftersom du är skild så är du ju inte otrogen heller. Ni måste prata om det här. Hur ska ni ha det i framtiden, ska ni ha sex, och hur kommer han i så fall att hantera det med sin sambo? Och om han inte tänker skilja sig, måste du vänja dig vid att förbli den andra kvinnan. Det är bara du som vet om du vill ha kontakt eller inte. Och du ska absolut inte känna skam inför dina vänner, det är ditt liv och dina beslut oavsett vad andra tycker eller tänker, kom ihåg det!

LÄS OCKSÅ: 6 saker du ALDRIG ska göra före sex 

 "Jag tror att du behöver titta över hela din livssituation"

Du säger att du känner skuld och känner dig nedstämd, har det verkligen bara med honom att göra? Jag tycker att antingen måste du klippa helt med honom eller ha honom som en vän och se vad det leder till. Om du känner dig så där förändrad kanske du behöver gå och prata med någon terapeut för att lättare kunna sätta ord på dina känslor. För mig låter det som du har en stor saknad inom dig och att du törstar efter uppmärksamhet. Ställ dig frågorna om vad är det du önskar, behöver och vill ha ut av livet. Vad är det som gör dig glad? Tycker du om dig själv? Det är viktigt för att du ska bli synlig för andra. Jag tror att du behöver titta över hela din livssituation och jobba på din självkänsla. Skaffa ett riktigt roligt fritidsintresse och börja träna! Människor som tränar regelbundet har bättre självkänsla det vet vi, så sätt i gång!

Relaterat