Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 10 aug 2018 06:00

Fråga sexologen: "Min pojkvän vill filma under sex"

"Vi har varit tillsammans i snart ett år och jag litar på honom, men det känns ändå olustigt", skriver en läsare.

"Vi har varit tillsammans i snart ett år och jag litar på honom, men det känns ändå olustigt", skriver en läsare.

1/2

Foto: Shutterstock.

Sexolog Suzanne Lindström svarar på läsarnas frågor om sex och samlevnad.

Sexolog Suzanne Lindström svarar på läsarnas frågor om sex och samlevnad.

2/2

Foto: STEFAN LINDBLOM

Min pojkvän drömmer verkligen om att filma oss när vi har sex. Vi har varit tillsammans i snart ett år och jag litar på honom, men det känns ändå olustigt. Man vet ju aldrig vad som händer sen och jag skulle inte tycka om att någon har en film med mig naken i en sexuell situation.

Jag vet att det är ganska vanligt att man gör så, när jag har pratat med kompisar är det flera som sagt att de gjort det (och några av dem som har ångrat sig efteråt). Hur tycker du att jag ska göra? Jag har funderat på att säga att det kan vara OK om jag filmar med min kamera och inte har den kopplad på nätet, men samtidigt så känner jag mig tveksam och att det inte direkt är för min skull jag gör det.

Jag är inte obekväm med kropp eller hans, det är mer en integritetsgrej. 

/J

LÄS OCKSÅ: "Hur får man till sexlivet när man har småbarn?"

SEXOLOG SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR: 

Hej J,

Jag tycker att din tveksamhet är alldeles befogad. Ni har bara varit ett par i ett år och det är hans önskemål - inte ditt önskemål - att filma er i en sexuell situation.

Att du skulle ställa upp på det bara för att han skulle gilla det är helt fel.

Man ska vara fullständigt överens och man ska känna sig hundra procent säker på att filmen inte hamnar i orätta händer.

Jag avråder dig från att göra honom till viljes här, konsekvenserna kan bli stora om ni en dag gör slut. Gör aldrig något sexuellt som du inte är med på.

Däremot, om det skulle kännas bra, kan ni väl låtsas att ni filmas, ni kan ha det som en sexlek. Låtsas att ni spelar framför någonting, en avstängd kamera med stativ, och se hur du känner dig i en sådan situation. Med fantasi kan man göra väldigt mycket.

Du skulle också kunna föreslå någon annan aktivitet som kanske du skulle kunna gå i gång på? Ett triggande motbud, om man så säger.

LÄS OCKSÅ: "Hjälp, vi kan inte enas om preventivmedel"

Jag skulle kunna tänka mig att en lagom trigger för honom och för dig kunde vara att ni har sex ute i naturen, nu när det är sommar. Lägg er på någon klippa, eller i någon glänta där risken för upptäckt är liten, men ändå finns (de tär det som är triggern). Eller gör det i bilen på en avskild plats.

De flesta tjejer är försiktiga med att låta sig avbildas, jag möter inte tjejer som har problem med foton och filmer så ofta. 

Det rådet jag vill ge är att ta för guds skull aldrig nakenfoto på dig själv med huvudet med. Var fruktansvärd försiktig med offentligheten. Visa aldrig ditt huvud eller något som kan knyta din kropp till dig - en speciell tatuering, en miljö.

Att visa en vulva eller en penis, det kan man inte spåra, vi ser rätt så lika ut ändå där nere.