Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX MED SUZANNE LINDSTRÖM

Publicerad 13 okt 2017 06:00

Andreas: "Jag vill hetta upp vårt sexliv"

Läsaren Andreas vill hotta upp sexlivet med flickvännen, men vet inte hur han ska göra.

Läsaren Andreas vill hotta upp sexlivet med flickvännen, men vet inte hur han ska göra.

1/2

Foto: Shutterstock

Sexologen Suzanne Lindström ger råd.

Sexologen Suzanne Lindström ger råd.

2/2

Foto: STEFAN LINDBLOM / HELSINGBORGS-BILD / STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BIL EXPRESSEN

Hej Suzanne

Jag är en man som inte har det så hett som jag skulle vilja här hemma. Jag och min partner har varit tillsammans i fyra år. Jag skulle vilja ha mer explicit sex. Jag tycker om att testa olika saker, kanske ha sex lite udda ställen och experimentera mer.

Hon är mer av en "töm och glöm-person”, om du förstår hur jag menar. Inga extra grejer och helst ska vi alltid ha sex i sängen. Helt ärligt börjar jag känna mig mindre tänd på våra sängstunder.

På sistone har jag börjat drömma om andra, jag drömmer sensuella, heta, härliga drömmar. Inte om någon speciell, även om några har varit personer som jag känner i den vakna världen så att säga. Jag känner att det börjar bli dags att ta itu med vårt sexliv, för det lär inte bli roligare med åren av sig själv. Jag skulle behöva ruska om henne, men är rädd att hon skulle tolka mina drömmar som att jag vill vara otrogen, snarare än att jag vill få till en förändring i vår egen relation. Har du idéer?

Andreas

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

SEXOLOGEN SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR

Hej Andreas!

Fråga dig själv om du vill fortsätta leva tillsammans med din kvinna, om svaret blir ja så förstår jag att du önskar en förändring. För det första så måste du ju berätta det för henne, allt börjar med kommunikation. Säg till henne att du tycker att ni behöver förändra ert sätt att vara intima. Finns det något spännande ni kan göra tillsammans; gå någon kurs, åka på resa, testa tantrisk närhet. Hur har ni det i vardagen? Är ni goda vänner? Har ni bra egentid? Delar ni på vardagssysslorna? Hur tänker ni kring att bilda familj, om ni inte har barn nu?

LÄS OCKSÅ: Så håller ni passionen vid liv 

"Sex förändras över tid"

Har ni en bra relation i alla andra avseenden ska ni kunna få till sexlivet också, tänker jag. Sex och lust att ha sex förändras över tid så man får vara mer uppfinningsrik. Berätta för henne vad du går i gång på. Skicka ett sms och be henne överraska dig på något sätt. Tala om för henne hur glad du är för att du har henne. Är det experimentell, gränsöverskridande sex du vill ha, berätta det eller visa det. Tänk efter om du visat tillräckligt mycket och tydligt hur du skulle vilja ha det. Ni kan även testa att använda sexhjälpmedel eller att se på erotik tillsammans.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du aldrig ska göra före sex 

Uttryck dina behov!

Om ni båda vill fortsätta tillsammans så är kommunikation nyckeln till hur ni ska utvecklas på det intima planet! Berätta för henne att du vill experimentera lite. Det är också viktigt att du faktiskt talar om för henne att du inte är nöjd, för det verkar som att du går och håller tyst. För att få till en förändring måste du uttrycka dina behov, för det blir inte roligare av sig självt. Ni kan även söka sexologisk hjälp, det snabbar på.