1 av 2 Foto: STEFAN LINDBLOM / HELSINGBORGS-BILD / STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BIL EXPRESSEN
2 av 2

Adam: Är det svårt att få stånd med en stor penis?

Kan en mycket stor penis göra att det är svårt att bli riktigt hård trots upphetsning? 

Har alltid förutsatt detta eftersom fenomenet uppkom i samband med puberteten men det skulle vara intressant att veta säkert om det verkligen kan vara så.

//Adam

SEXOLOGEN SUZANNE LINDSTRÖM SVARAR

Hej Adam

Tack för din fråga. 

Jag ser de personer jag sett framför mig några gånger i livet med mycket stora penisar och jag föreställer mig att de kan behöva extra mycket gnugg - och att man inte kan få det vaginalt eftersom det gör för ont på din partner om du ska komma in hela vägen och så penetrerande sex blir smärtsamt.

Tanken i dig - och kanske i din sexpartner - om att du har en stor penis kan göra att det blir svårt vid inträngandet.

En riktigt stor penis kan se skrämmande för din partner på grund av sin visuella påtaglighet, men om du är i en längre relation och får träna upp det här så tror inte jag att det är någon problematik alls.

LÄS OCKSÅ: Männen avslöjar: det här är vår favoritposition 

Satsa på förspel

Då kommer ni att lära er att ta hjälp med händer och fötter eller vad som behövs för att kunna göra en sammansmältning i alla fall.

Naturligtvis måste du bli särskilt duktig på förspel för att få en gemensam njutning av penetration.

I ett fall som ditt är det extra viktigt att din motpart kan bibehålla tändningen hela vägen och kanske kan man även behöva ta hjälp av extra lubrikation, glidmedel, om man vill ha extra glid i vissa lägen.

Fråga Suzanne

Suzanne Lindström är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi.

Skicka dina frågor till: sex@expressen.se

Du undrade om erektionens hårdhet har med storleken att göra. Det finns variationer mellan olika personer vad gäller hur hård erektionen blir. Det som händer under en erektion är att svällkropparna blir blodfyllda, det kan möjligen påverka en smula, men det rör sig trots allt om ganska små blodvolymer hursomhelst. 

LÄS OCKSÅ: 7 sexställningar som ger båda orgasm - samtidigt 

Prata med din partner

Att det uppkom i samband med puberteten säger inte så mycket, då förändras mycket i både mäns och kvinnors sexorgan.

Till sist: Jag får intrycket att du inte har fått träna så mycket på utövad sexualitet och tror att det gör dig osäker. Det viktigaste är att prata med din partner om hur ni kan ha underbart sex ihop, leka och forska er dit tillsammans. Ta det försiktigt på vägen och glöm inte att ha roligt! Då behöver inte den stora penisen vara ett problem utan kan visa sig bli en riktig tillgång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + produkter från The Body Shop Olive. Köp nu!