De träffades på en dejtingsajt och från början kändes allt bra…
1 av 2: De träffades på en dejtingsajt och från början kändes allt bra… Foto: Shutterstock
…men allt stod inte rätt till.
2 av 2: …men allt stod inte rätt till. Foto: Shutterstock

”Vi fick fin kontakt men något kändes fel”

Det började bra men så fort han fick se hennes hem uppstod en dålig känsla i magen.

I efterhand borde han ha lyssnat på den känslan.

Här är hans historia.

Efter några veckor på dejtingsajten lossnade det och jag fick kontakt med en kvinna där mycket stämde, vi fick fin kontakt på mejl. Hon var högutbildad och arbetade inom ett akademiskt yrke, bara det! Jag som är van­lig knegare.

Första dejten varade länge, vi gick en lång promenad och avslutade kvällen med mid­dag ute på restaurang.

Efteråt hördes vi av via sms och kommande helg åkte jag till henne. När jag kom in i hennes bostad fick jag en mindre chock. Möblerna var begagnade och så slitna och enkla. Det var rörigt och allt hade en torftig känsla. Men i sovrummet fanns en ordentlig säng. Den var obäddad och jag noterade att lakanen var mörkröda, det gav ett ”porrigt” intryck.

LÄS OCKSÅ: ”Barnen ville inte längre ta med sig kompisarna hem”

Något kändes fel från början

Vi fikade och båda kände nog där att detta gick åt rätt håll. Men då jag åkte hem på kvällen fanns en varnings­signal i mig som jag inte riktigt kunde släppa. Det var något illavarslande med hur hennes hem såg ut.

Helgen därpå kom hon till mig. På kvällen i soffan hände det plötsligt. Vi hånglade som tonåringar! När jag kände att vi började tänka på sex så avslutade hon plötsligt och ville åka hem. Inga problem sa jag. När hon kom hem skickade vi sms till varandra och tackade för en trevlig dag. Helgen därpå blev vi ett par. Därefter umgicks vi varje helg, vi hade mycket sex och trivdes ihop.

Men ett stort problem var vår alkoholkonsumtion. Vi drack ofta så mycket att vi båda tappade minnet under berusningen. Tiden gick, hon var ibland på konferens med sitt jobb och där förekom mycket alkohol på kvällarna. Hon ringde och ville ha stöd innan festen började. Dagen efter var hon bakis och mådde dåligt.

Jag bör­jade förstå att hon var sjuk

Så en vardag ringde hon och ville ses för att berätta en sak. Då vi träf­fades sa hon att hon troligen var bipolär. Jag fattade inget! Det är lugnt, jag blir bara hypoma­nisk, sa hon. Jag var som ett stort frågetecken.

Tiden gick och periodvis sov hon mycket, men rätt var det var kunde hon ha storslagna planer – flytta, sluta jobba, köpa hus, med mera. Jag bör­jade förstå att hon var sjuk.

Våra helger innebar fortfa­rande fylla. Mycket fylla!

Hon började ringa mig på kvällarna och grät. Hon ville inte leva. Jag blev väldigt tagen och försökte stötta henne. Detta var meningslöst. Hon såg allt i svart. När vi sågs skulle jag inte bry mig om detta sa hon. Jag blev frustre­rad som tusan.

Tiden gick. Vi sågs fortfarande ofta och hade mycket sex. Ibland ville hon inte ses och lät väldigt deppig i telefon. Jag lät henne vara, fast inom mig kände jag ett stegrande ”hur ska jag förhålla mig till allt detta?”

LÄS OCKSÅ: Anna, 31: ”Bästa vännen som ’hjälpte till’ låg med min man”

”Barnet kunde vara mitt”

Efter två veckor då hon varit deppig och inte velat ses åkte jag till henne. Herregud! Vilken person jag mötte! Tyst, deppig och lite berusad. Vi hade sex, men jag var tvungen att åka. Vi sa att vi älskade varandra. Ett par dagar senare fick jag ett sms. Hon skrev att hon ”tänkt” några veckor men ville inte säga vad.

Jag blev misstänksam. Föl­jande gång jag var hos henne snokade jag till och med i hennes dator – en dejtingsajt dök upp. Där fanns hon och det stod att hon var singel. Pang! Jag konfronterade henne men hon var helt kall. Då insåg jag att det inte var någon idé, jag gjorde slut. Ett och ett halvt år senare kollade jag upp henne via nätet. Nu var hon gift och mamma! Hur gammalt var barnet? Mycket riktigt, barnet kan vara mitt.

Det blev väldigt starkt för mig. Hur länge hade den andra killen funnits med i bilden? Jag kan vara pappa. Vad ska hennes make tro om detta kommer fram? Vad är hon för en människa?

Nu håller jag på att ta mig samman för att se om jag kan göra något åt detta. Men jag kan intyga att kärleken är blind.

Berättat av ”Blåögd”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + produkter från The Body Shop Olive. Köp nu!