Vad ska jag göra åt min svåra svartsjuka?

Har du funderingar som rör sex och samlevnad? Ta chansen och ställ en fråga till Söndags nya sexexpert Saga Alm Mårtensson.
Mejla din fråga till sex@expressen.se

Fråga: Jag har ett stort problem och det är att jag blir väldigt svartsjuk. Om min tjej är ute med sina vänner så mår jag jättedåligt och måste skicka flera sms för att kolla vad hon gör.

Jag kan också sitta på Facebook i flera timmar och leta igenom olika tjejers sidor som hon är vän med, det är verkligen jättejobbigt! Jag vet egentligen att hon vill vara med mig. Vad ska jag göra? Är så rädd att hon ska tröttna på mig!
Svartsjuk flickvän

 

Svar: Det finns två områden som du kan jobba med för att du ska må bättre och känna dig trygg i din relation. Kan du hantera känslan av svartsjuka på ett annat sätt än att agera på den? Alternativa sätt att hantera starka negativa känslor som svartsjuka kan vara att distrahera dig med något annat, eller att öva dig på att vara kvar i känslan tills den går över, för det kommer den att göra.

Det andra området är självkänsla, att känna att du är bra och din tjej vill vara med dig. Du kan jobba med din självkänsla genom att till exempel bli uppmärksam på när du tänker negativt om dig själv, och ifrågasätta de tankarna. Självkänsla är också något som du kan jobba med i terapi. Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!