3000 personer har blivit tillfrågade om vad de ogillar med med sex.
3000 personer har blivit tillfrågade om vad de ogillar med med sex. Foto: Shutterstock

Undersökning: Detta hatar kvinnor mest med sex

Medan många älskar att ha sex finns det vissa saker som kanske stör i sovrummet.

I en ny undersökning framkommer det vad vi hatar mest med sex.

I en undersökning som sexleksaksföretaget Lovehoney genomfört har de frågat 3000 personer mellan 18 och 65+ år från Storbritannien, USA och Australien vad de hatar mest i sovrummet, skriver Health.

Det kvinnor ogillar allra mest? Att känna sig osäker och självmedveten under sex, med hela 30 procent som angav det som svar. För männen hamnade dock att sexet är över snabbt i topp, 34 procent svarade det.

LÄS MER: Experter: Så ofta har lyckliga par sex 

Även kvinnor ogillar att sexet är över för snabbt (29%). Andra saker kvinnor hatar i sovrummet är bland annat att inte få orgasm (28%), avbrott (27%) och att förspelet är för kort (24%).

Männens lista över vad de ogillar vid sex är bland annat att inte kunna ge deras partner orgasm (30%), avbrott (28%), inte få orgasm (21%) och få en könssjukdom (17%).

I undersökningen angav nio av tio män att de får orgasm under sex varje gång, medan motsvarande siffra för kvinnor var sju av tio.

LÄS MER: Jeanette, 47: ”Han var för bra för att vara sann” 

Be om bekräftelse

Det som var högst i topp för kvinnorna, att känna sig osäker och självmedveten under sex, kom inte ens med på listan över vad män ogillar. Undersökningen tittade dock inte närmare på varför det är så.

Om osäkerhet och självmedvetenhet är något som tar upp en stor del av tankeverksamheten när du har sex kan du försöka undvika det genom att i stället rikta fokus på hur det känns – och inte på hur du ser ut. Prata också med din partner om att det är något som du tänker på, och be hen hjälpa dig genom att ge dig bekräftelse, exempelvis genom att berätta vad hen gillar med dig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande