Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
”Jag tror också att vi kan styra våra rädslor. Möta dem och titta på vad vi egentligen är rädda för. Vända det till möjligheter.”
”Jag tror också att vi kan styra våra rädslor. Möta dem och titta på vad vi egentligen är rädda för. Vända det till möjligheter.”
”Jag tror också att vi kan styra våra rädslor. Möta dem och titta på vad vi egentligen är rädda för. Vända det till möjligheter.”
Tommy Nilsson med kärleken Linda Olsson och sonen Tim.
Tommy Nilsson med kärleken Linda Olsson och sonen Tim.
Tommy Nilsson med kärleken Linda Olsson och sonen Tim.
1 AV 2
”Jag tror också att vi kan styra våra rädslor. Möta dem och titta på vad vi egentligen är rädda för. Vända det till möjligheter.”
Foto: OLLE SPORRONG
2 AV 2
Tommy Nilsson med kärleken Linda Olsson och sonen Tim.
Foto: EXPRESSEN

Tommy Nilsson: ”Jag är inte rädd för någonting”

När Tommy Nilsson slutade dricka alkohol kom fler goda vanor på köpet. Sin musik skriver han under nattens kreativa timmar när de andra i familjen sover. Gärna i sällskap av ett paket glass.

– Det är ju så med beroendepersoner att man byter beroende. Min grej är väl socker, säger han.

Tommy Nilssons bästa…

…söndag

– Den börjar klockan tre på söndagsmorgonen för då kommer jag ofta hem från ett gig. Katterna kommer springande så jag får hälsa på dem och ge mat. Sen smyger jag in till min sambo Linda och min son Tim som ligger och sover. Tim har brett ut sig på hela min sida av sängen så jag får knuffa på honom lite så jag också får plats. Jag vaknar vid tio på förmiddagen och då har familjen redan gått upp. Först undrar jag var jag är någonstans och när jag inser att jag är hemma blir jag glad. Jag tar på mig morgonrocken och säger godmorgon till mina solstrålar. Jag väljer att fokusera på att jag är glad snarare än trött trots att jag jobbade kvällen innan. För mig är det viktigt att visa för min son att jag har haft kul på jobbet. Frukosten innehåller något extra, kanske ägg och bacon och någon pannkaka. Sen hänger vi i trädgården. Något pandemin har lärt mig är att tid med familjen är så viktig.

…rädsla

– Jag är inte rädd för någonting. Det bestämde jag mig för för några år sedan. Det finns ingenting att vara rädd för anser jag. Mänskligheten som kollektiv befinner sig exakt där vi förtjänar att vara. Pandemi, krig och skit. Allting har vi skapat själva. Jag är inte heller rädd för att dö. Är det så, så är det så. Jag tror också att vi kan styra våra rädslor. Möta dem och titta på vad vi egentligen är rädda för. Vända det till möjligheter.

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axell: ”Jag har gått igenom en hel del hårda grejer i livet”

…insikt

– Att det inte finns någonting att vara rädd för. Jag bollar tillbaka till den insikten för den har gjort så mycket för mig. I dag är jag inte rädd för att säga vad jag tycker, det kan behövas ibland även om det svider. Den insikten har också bidragit till att jag slutade dricka. Lite ordvitsigt kan man säga att jag ser mer nyktert på saker och ting. När jag slutade dricka alkohol gjorde jag upp en tioårsplan och allting har infriats, både privat och i karriären. Man utstrålar någonting annat, folk vet att de kan lita på mig och det mår man så klart bra av.

Tommy Nilsson

Ålder: 61.

Gör: Artist.

Bor: Hus i Roslagen.

Familj: Sambon Linda, 42, och sonen Tim, 10, samt Angelica, 41, Kalle, 30, Linn, 26, och Isak, 19, från tidigare relationer.

Aktuell: Under hösten med kyrkoturné ”Allt som jag känner”. Julshow i Ronneby.

…vana

– Att jag alltid går och lägger mig direkt när jag har jobbat. Jag är alltid först i säng. Bor jag på hotell kanske jag tittar på en film innan jag somnar. Tar ett glas vatten. Tidigare var min ovana att alltid lägga mig senast av alla.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: ”Jag är så kritisk mot mig själv”

…stund på dagen

– Dels när jag får vara med familjen, dels mellan kl 23 och 03. Både min sambo och son somnar senast 23 och då sätter jag mig i min studio. Jag kan göra allt möjligt. Läsa en bok, skriva en låt, titta på film. Jag måste veta att familjen ligger i huset och sover, det är viktigt. Det är under de här timmarna jag oftast skriver min musik. Jag kan vara vaken ännu längre, behöver inte så mycket sömn.

…pappaögonblick

– Jag har plockat ut två av mina barn själv på sjukhuset. Går födseln som den ska får man ta över det sista och ta emot sitt barn. Det kan jag verkligen rekommendera. Det ger födseln en extra dimension, ett ögonblick du aldrig får tillbaka. Jag har barn i väldigt olika åldrar och fördelen med att få barn lite senare i livet är att jag har haft mer tålamod och tagit det lite lugnare. Jag också tagit mig tid att leka på barnets nivå.

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsen: Vi har så mycket kärlek omkring oss

…investering

– Jag har inga bra ekonomiska investeringar. Däremot investerar jag i min familj genom att ge så mycket tid och kärlek jag kan. Det spelar ingen roll om man bor i ett hus värt 20 miljoner, tiden är det som är viktigt. Tim lär mig saker varje dag och jag har blivit tillräckligt gammal för att förstå att jag kan lära mig av människor som är yngre. Även på jobbet måste jag rycka upp mig när jag jobbar med yngre kollegor. Jag kan inte komma in som en gammal gubbe.

…klädesplagg

– Just nu har jag på mig ett par linnebyxor och en t-shirt. Jag gillar löst sittande kläder som hänger och slänger. På jobbet får jag hjälp, men privat tycker jag inte det är så viktigt.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf: ”Jag vill inte längre leva bakom en fasad”

…motion

– Jag har ingen för jag är dålig på att träna. För 15 år sedan slog jag sönder axeln och sedan dess har jag inte tränat. Den enda motionen jag får är mina promenader i skogen. Då handlar det mest om att få syre till hjärnan. Jag kan sjunga på en scen i tre timmar, det är inga problem. Jag har kondition för det jag tar mig an, det räcker för mig.

…last

– Under mina ensamma timmar på natten kan jag lätt äta ett paket glass. Ett helt paket Ben & Jerry slinker ner utan problem. Sen får man gömma lådan för de andra i familjen. Min sambo och son gömmer godis för mig som jag äter om jag hittar det. Det är ju så med beroendepersoner att man byter beroende. Min grej är väl socker. Just nu tycker jag att jag har något kilo för mycket så jag försöker undvika att äta sött.