Paret hade precis fått sitt första barn när sambon började dra sig undan.
1 av 2: Paret hade precis fått sitt första barn när sambon började dra sig undan. Foto: Mostphotos
Therese kom på sin pojkvän med en annan kvinna.
2 av 2: Therese kom på sin pojkvän med en annan kvinna. Foto: Mostphotos

Therese, 39: Jag avslöjade min sambos otrohet

Therese trodde att hon träffat sina drömmars man. Men när han började dra sig undan insåg hon att något var fel.

Till slut tog hon sambon på bar gärning.

Här är Therese historia.

Min blivande sambo var den sexigaste mannen jag sett. vi träffades på en fest, jag hade nyligen börjat spela golf med några väninnor och var med på deras första vårfest. Jag såg honom direkt när han klev in i rummet; blond, leende och med en blixtrande blick. Han såg ut att trivas och verkade populär. Hela tiden gick någon fram till honom och tog i hand, krama­ des eller dunkade i ryggen. Jag hade svårt att koncentrera mig på vad mina vänner sa, för jag kunde inte släppa den här magiska mannen med blicken.

Under kvällen var det mid­dag och sedan mingel och spontan dans. När jag hade fått i mig några glas vin tog jag mod till mig; det fick bära eller brista. Han stod ensam när jag gick med raska steg mot honom, livrädd för att i sista sekunden tappa modet och vända om. Jag hann notera att han inte hade någon ring på fingret, och löjligt nog kändes det som en stor lätt­nad.

LÄS OCKSÅ: Sandra, 43: ”Plötsligt var jag kär i två män samtidigt”

Blixtförälskad på festen

När jag kom fram till honom sträckte jag genast ut handen, hälsade med ett fast grepp och presenterade mig. Han log och tog min hand och sa sitt namn. Vi började småprata, om golf, livet och vad vi jobbade med.

Han berättade att han hade en dotter, och att han var singel för tillfället. Jag sa att jag också var singel men hade inga barn. Plötsligt stod vi på dansgolvet och dansade en tryckare, jag vet inte hur det gick till men jag drog in hans doft, slöt ögonen och njöt. Sedan den kvällen var vi ett par.

Vi hade inte en tråkig stund tillsammans. Min familj och mina vänner älskade honom och livet lekte.

Vi flyttade ihop efter ett halvår och vår dotter föddes året därpå. Jag var så lycklig över att bli mamma, men något hände med honom. Han började dra sig undan, jobba över och åkte med kompisar. Det var som om han inte tyckte om att bli pappa.

Grälen avlöste varandra och följdes av dagar av tystnad

Jag frågade om och om igen vad det var, hur han mådde, vad som hände. Han sa att han var trött, utarbetad och att han behövde egentid. Det gjorde mig förtvivlad och efter ett par månader började jag fundera kring om han hade hittat någon annan. När jag frågade honom sa han att han självklart inte träffade någon annan, att det var mig han älskade, men att han var döds­trött.

När vår dotter var sex månader var jag utom mig av oro, men jag var också förbannad. Grälen avlöste varandra och följdes av dagar av tystnad, då vi inte sa ett ord till varandra. Han började sova över på lantstället och då förstod jag att något var väldigt fel. När jag kon­fronterade honom och frågade om han varit otrogen blev han rasande och skrek att jag var en kontrollerande och manipule­rande person, att jag saknade empati och var självisk. 

LÄS OCKSÅ: Britt-May, 67: Pandemin förstör vårt äktenskap

Avslöjade otroheten

Jag hade vid det här laget tappat de flesta kärleksfulla känslorna för honom, kände mig kall och hård inuti. På nätterna grät jag i timmar och undrade vad som hade gått så fel, vad hade jag gjort, varför drog han sig undan mig och sin dotter?

Jag bestämde mig för att åka ut till landet nästa gång han sa att han skulle ut med vänner eller spela golf. Ovissheten gnagde hål i mig, jag måste få veta om han var otrogen. När han skulle ta några öl med vänner tog jag min dotter och åkte i väg till lantstället. Huset var tomt när jag kom fram och jag nattade först min dotter, sen satte jag mig i mörkret och väntade. Jag såg i mobilen att han hade skrivit för en timme sen att han skulle komma hem sent, att jag inte skulle vänta på honom.

Jag hade slumrat till en stund när jag väcktes av ett skarpt sken. Genom fönstret såg jag min sambo och en mörk kvinna kliva ur en taxi. De skrattade och vinglade, tydligt berusade. När de kysstes precis utanför fönstret trodde jag att jag skulle spy av ångest. Jag orkade inte se mer, utan lyfte upp min dotter ur sängen och gick ut bakvägen och snubblade till bilen, som jag ställt längre bort. Vem var kvinnan? Jag hade aldrig sett henne förut. Hade han träffat henne i kväll, eller hade de haft en relation en längre tid?

Har äntligen börjat leva igen

I bilen bröt jag ihop, jag grät och slog på ratten, förbannade mig själv för min dumhet, varför hade jag stannat kvar? Jag hade ju känt att det var något en längre tid. På morgonen ringde jag min mamma och frågade om vi kunde bo hos henne ett tag. När min sambo ringde orkade jag inte prata, sa bara att jag ville separera och att vi skulle sälja lägenheten. Jag blev inte ens förvånad över hans likgiltighet. Visst, sa han och två månader senare var lägenheten såld.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

Separationen var kylig och saklig, vi bestämde att han skulle ha dottern varannan helg så länge hon var liten. Några veckor senare hade han ändrat relationsstatus få Facebook till ”i ett förhållande”, med kvinnan jag sett den natten.

Nu har det gått fem år nu och jag har äntligen börjat leva, men det kommer nog dröja länge innan jag litar på en man igen.

Therese, 39, berättat för Anne Haavisto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!